Anasayfa > Haberler > Hugh Jackman, Wolverine’in Seslendirmenini Andı

Hugh Jackman, Wolverine’in Seslendirmenini Andı

Ünlü 2 yıl önce Hugh Jackman, Wolverine’in Seslendirmenini Andı

Hugh Jackman ilk X-Men filmi (2000) ile başladığı Wolverine serüvenine Logan (2017) filmi ile son vermiş ve bizi hüzne boğmuştu. 9 film boyunca süren bu serüvende bize Wolverine karakterini sevdirmiş ve kendisine hayran etmişti.  

Aradan geçen 17 senede Hugh Jackman Wolverine’e can verirken ana dili İngilizce olmayan ülkelerdeki birçok seslendirme sanatçısı da Hugh Jackman ile bu serüvene şahit oldu. Ülkemizde, 9 filmde 6 farklı seslendirme sanatçısı Wolverine’i seslendirirken bunlardan en çok bilineni, 3 filmde Wolverine’e ses veren Bora Sivri’dir.  Dünya genelinde ise aynı Hugh Jackman gibi 17 senedir bu karaktere emek veren biri daha vardı. Isaac Bardavid.  

Wolverine çizgi filmi...

Brezilyalı ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Bardavid 1 Şubat tarihinde amfizem rahatsızlığıyla hayata gözlerini yumdu. 17 sene ve 9 film boyunca Wolverine karakterine Portekizce ses veren tecrübeli aktörü, Hugh Jackman da anmayı unutmadı. Instagram’dan paylaştığı bir video ile Bardavid’i anan Jackman açıklamaya şunları yazdı, “Isaac Bardavid. Ne efsane ama. Harika bir hayat ve geriye bıraktığı müthiş miras. Ne büyük ses ama!! #Wolverine #Brezilya ‘Seni yapmaya çalıştıkları şey olma.’ #logan . Huzur içinde yat dostum.”  


1931 yılında Rio de Jenerio’da doğan tecrübeli oyuncunun seslendirdiği tek ünlü karakter Wolverine değil. Elm Sokağı Kabusu filminde Freddy Kruger’ı, He-Man and the Masters of the Universe’te Skeletor’u, Batman animasyon dizisinde Komiser Gordon’ı, X-Files filmindeki Deep Throat’ı ve Kirpi Sonic çizgi dizisindeki Dr. Eggman’i seslendirmişti. 

Tecrübeli sanatçıyı Soft Box Türkiye ailesi olarak saygıyla anıyoruz.


Yorumlar (0)