Anasayfa > Haberler > Hollywood Filmleri Her Geçen Gün Kötüye Mi Gidiyor?

Hollywood Filmleri Her Geçen Gün Kötüye Mi Gidiyor?

Ünlü 10 ay önce Hollywood Filmleri Her Geçen Gün Kötüye Mi Gidiyor?

Film sektörünün çoğu Hollywood'ta dönmekte. Her ne kadar Doğu sineması son yıllarda ünlenmeye başlasa da, film ve dizi sektörünün büyük bir kısmı Hollywood'un elinde bulunmakta. 50 sene önce çıkan ve günümüzde bile hala bir başyapıt olarak kabul edilen filmler olmasına rağmen, günümüzde bu tarz filmler çıkmamakta. Teknoloji ve finansal imkanların her geçen sene gelişmesine rağmen, geçen bu zamanda Hollywood filmleri daha iyi olmak yerine daha kötü mü oluyor?

Özellikle 2000 senelesinden sonra teknolojinin gelişmesi sinema sektörünü de büyük bir ölçüde etkilemişti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte CGI bulunmuş ve önceden yönetmenlerin sadece hayal edebileceği görüntüler beyaz perdeye yansıtılabilir hâlâ gelmişti. Bunun en büyük örneklerinden biri ise Avatar filmi olmuştu. Avatar filmi, teknoloji ile sinema sanatını harmanlayan en başarılı filmlerden biri olarak diğer filmlere de örnek olarak ve teknolojinin sinemada yayılmasına ön ayak olmuştu. Ta ki 2020'den sonrasına kadar...

2020 senesi ve ona yakın senelerde başta Hollywood olmak üzere sinema sektöründe büyük bir gerileme yaşandı. Bunun sebebi, önceden sanat için yapılan filmlerin artık para için yapılıyor oluşu oldu. Bu yüzden de her ne kadar sinemanın imkanları genişlese de, çıkan güzel filmlerin sayısı da aynı oranda azaldı. Geçtiğimiz günlerde Hollywood'un ünlü film yazarlarından biri olan Zachary Levi bu konu hakkında fikirlerini dile getirdi. Levi; "Şahsen Hollywood'ta çıkan çoğu içeriğin çöp olduğunu düşünüyorum. B filmleri sizi iyi hissettirmek için yapmıyorlar. Bu filmleri sizden para kazanmak için yapıyorlar. Kaç kez bir fragman izleyip, ‘Aman Tanrım, bu çok havalı görünüyor!' dedikten sonra sinemaya gittiğinizde filmi beğendiniz? Genelde ‘Aldığım bu muydu?' diyerek üzüntüyle ayrılıyoruz. Bileti satın aldıktan ve koltuğa oturduktan sonra paranızın ellerinde olduğunu biliyorlar. Bu durumu değiştirmemizin tek yolu, o çöpe dahil hiçbirini değiştirebilmemizin tek yolu ise, o çöpe dahil olmamak.” dedi.



Son yıllarda çıkan pek çok kötü süper kahraman, dandik aksiyon ve klişe korku filmleri ve bu filmlere harcanan milyonlarca doları düşününce Levi'nin bu söylediklerinin doğru olduğu düşünülebilir. Nadir de olsa güzel filmler çıkaran Hollywood'un genelinin sırf para kazanmak uğruna sinema sanatını öldürmesi ise şuanlık duracakmış gibi gözükmüyor.


Yorumlar (0)