Anasayfa > Haberler > Hikaye Devam Ediyor: House of the Dragons

Hikaye Devam Ediyor: House of the Dragons

Dizi İnceleme 2 yıl önce Hikaye Devam Ediyor: House of the Dragons

Büyük bir hayal kırıklığını düzeltmek mümkün mü? Bunu zaman gösterecek ancak Game of Thrones hikayesi House of the Dragons ile yaşamaya devam ediyor.

İlk sezonları ile büyük bir kitle oluşturan Game of Thrones maalesef başarısını devam ettirememişti. Kitapların sezonlara ayak uyduramaması ile yedinci ve sekizinci sezonlarda hayallerimiz paramparça olmuştu. Hiç beklenilmeyen berbat bir sezonla final yaptılar. Daha sonra seyircinin öfkesi ile yüzleşmek zorunda kaldırlar. Normal bir sezonu aylarca konuşulan dizi günler içinde unutuldu. Kitapların yazarı George R. R. Martin ise önce final sezonunu beğendiğini söyledi daha sonra sessizliğe büründü. Aradan bir süre geçtikten sonra yeni yapımlar için harekete geçildi. Ancak karşılarında hayalleri parçalanmış bir kitle vardı ve bunu yapması oldukça zor olacaktı.

İlk olarak George R. R. Martin ile başlandı. Seyircinin içini rahatlayacak açıklamalar yapmaya başladı. İlk başlarda Game of Thrones'un son sezonunun istediği gibi olduğunu söylemişti ancak geçtiğimiz günlerde buna tamamen ters sözler söyledi. "Sezon 5 ve 6'da kısmen, 7 ve 8'de kesinlikle olayların dışındaydım" dedi. Bunu söylerken de House of the Dragons dizisinde kontrolün tamamen kendisinde olduğunu belirtti. Bunca olayı bahsetmemin sebebi ise House of the Dragons. Geçmişte yapılan yanlıştan George R.R. Martin'in bir pişmanlık yaşadığı söz konusu ve bu dizide kırgın hayranları tekrar mutlu etmek istiyor gibi hissettim. Çünkü Game of Thrones dizisi ile ilgili çok fazla eleştiri yaptı. Mesela aslında diziyi 13 sezonluk yapmak istiyormuş. Her neyse kırgın hayranları tekrar sevindirmek adına House of the Dragons projesi başladı ve uzun bir süre üzerinde duruldu. İlk bölümünü de dün yayınladı.

 


Olayın özünü öğrendiğimize göre şimdi dizinin nasıl olduğu hakkında konuşalım. Dizi kesinlikle Game of Thrones'i izleyenler için yapılmış bir yapım. Herkes izlemek zorunda değil ancak bu tip dizilerde genelde bazı ipuçları izleyiciye verilir ki anlamadığı bir yer kalmasın. Ancak bu dizi öyle bir dizi değil. Bir temele ihtiyaç duyuyor. Çılgın Kral, yanlayan insanlar, Game of Thrones göndermeleri gibi gibi birçok yerde bilgiye ihtiyaç duyuyorsunuz.

Doğruyu söylemek gerekirse ilk bölüm gayet güzeldi. Çılgın Kral'ın ölümünden 172 yıl öncesini anlatıyor. Açıkcası ilk bölümü Game of Thrones'in ilk bölümüne aşırı benzettim. Aynı havayı yaşadım diyebilirim. Ölümler, dramlar ve entrikalar... 

İlk bölüme hızlı bir giriş yaparak ilk entrikaları ve tahtı ele geçirmek için yapılan ilk oyunları görmüş olduk. Game of Thrones'tan sonra yeni oyunculara alışmamız biraz uzun sürecek gibi görünüyor ama şu anda hepsine bir önyargı ile baktığımı söyleyebilirim. Çünkü oyuncular konusunda doğru seçim yapılmış olsa da, karakteri ilk gördüğünüz anda aslında iyi mi yoksa kötü mü olduğunu çok kolay anlayabiliyorsunuz. İlk bölüm hakkında belkide söyleyebileceğim tek kötü şey bu olabilir. Bunun dışında sadece bir iki yerde CGI'ın kötü göründüğünü düşünüyorum. Bunun dışında kalan kısımlarda gayet başarılı işler çıkarılmış. Yine aksiyon sahneleri, kostümler ve müzikler konusunda kaliteli bir yapım görüyoruz.

Uzun bir süredir Game of Thrones evreninden uzaksanız ve Game of Thrones evrenine deli gibi meraklı değilseniz büyük bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu isimleri ve hanedanlıkları tekrar hatırlamak hatta akılda tutmak imkansız. Yani en son Game of Thrones izlediğimizde 2019 yılındaydık ve aradan yıllar geçti. Bu da ufak bir uyarı olsun.


Yorumlar (0)