Anasayfa > Haberler > Hiç Anime Sevmeyenlerin Bile Bayılacağı 10 Anime!

Hiç Anime Sevmeyenlerin Bile Bayılacağı 10 Anime!

Listeler 2 yıl önce Hiç Anime Sevmeyenlerin Bile Bayılacağı 10 Anime!

Japon kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan anime sanatı dünyanın her yerinden izlenmeden edemiyor. Japonya dışında da çok büyük hayran kitlesi olan ve dünya çapında etkinlikleri olan anime kültüründen haberiniz olmaması ve karşılaşmamış olmanız bir mucize! Çocukluğunuzdan beri izlediğiniz tv kanallarında  paylaşılan animelerden fark etmeden bile çok sevdiğiniz serileri olabilir.Bakugan, Tsubasa, Pokemon gibi izlediğiniz seriler aslında birer anime.

Anime nedir? Biraz bunu açalım. Anime Japonların kendine has üslubu olan çizimlerin canlandırılmasıdır. Bu canlandırmalar dizi veya film şeklinde olabilir. Animeler genellikle ‘’manga’’ denilen çizgi romanlardan uyarlanırlar fakat mangalar dışı pek çok kaynağı da vardır. Peki manga nedir? Japon çizgi romanlarıdır fakat sağdan sola okunur. Manga yazanlarına mangaka denir. Çin yapımı çizgi roman olan manhua manganın aksine soldan sağa okunur ve renklidir. Kore yapımı olanlara da manhwa denir.

Animelerde belli başlı alt başlıklar vardır bunlar: Kodomo: Kelime anlamı ‘’çocuk’’tur. Çocuklara hitap eden ve çoğumuzun küçükken izlediği anime türüdür. Mesela Beyblade. Shounen: Kelime anlamı ‘’genç erkek’’tir. 13-17 yaş arası erkeklere hitap eden anime dünyasında açık ara en popüler türdür. En bilinen örnekleri Naruto ve Bleach... Seinen: Kelime anlamı ‘’yetişkindir’’. 17 yaş üstü erkeklere hitap eden türdür. Steins Gate en bilinen örneğidir. Shoujo: Kelime anlamı ‘’genç kız’’dır. 13-17 arası kızlara hitap eden türdür.Kamisama hajimemashita ve Vampire Knight en bilinen iki örneğidir

Josei: kelime anlamı ‘’kadın’’dır. 17 yaş üstü kadınlara hitap eden türdür.Chihayafuru en bilinen örneğidir.

Kelimelerin tanımlarını verdiğimize göre sizi anime dünyasının içine alacağına inandığımız 10 animeyi size takdim ediyorum. Sıralamanın hiçbir önemi yoktur onuncu birinciden daha güzel bile olabilir sizin zevkinize göre.



Zankyou no Teror

Japonya’da 26 tane yetim çocuk üstün zekalı olması üzerine bir deneye alınır. Aldıkları ilaçlarla birlikte kendilerine numaralar verilir. Ancak bu deneyden 9 ve 12 numara kaçmayı başarır. Lise çağına geldiklerinde Tokyo’ya gelirler ve bir dizi terör saldırıları ile Tokyo’nun yarısını yok ederler. Kendilerine ‘’sphinx’’ adını veren bu iki genç dehalarıyla kısa sürede polisin ve şehrin gündemine otururlar, ikili işlerini bilmeceler üzerine kurarak eskiden A departmanının en iyi dedektifi olan Shibazaki’nin dikkatini çekerler.

Rokka no Yuusha

Bin yıl önce Majin adındaki karanlıkların efendisi dünyaya kötülüğü getirir. Bu iblis  daha fazla insan öldürmek için  “Kyouma” adında yeni bir iblis  yaratır. Bu sayede dünyaya acı ve korku salar. Kader tanrıçası buna engel olmak için dünyanın farklı yerlerinden 6 kahraman seçer ve onlara özel güçler bahşeder. Majin yenilir. Fakat yıllar sonra majin tekrar uyanır ve yeniden 6 tane kahraman seçilmesi gerekir. Seçilen kahramanlar toplanacakları yere vardıklarında 7 kişi olduklarını fark ederler hem Kötülüğün Efendisi hem de içlerindeki haini Dünya kötülüğe mağlup olmadan önce yenmeleri gerekiyordur.

Koutetsujou no Kabaneri 

Kıyamet sonrası dünyayı konu alan anime  Zombi benzeri  yürüyen ölülere "Kabane" denmektedir ve klişe zombilerden daha hızlı, daha çeviktirler. Kalpleri ışıldamaktadır ve ince demir ile örülü olduğu için öldürülmeleri zordur. Dönemin tüfekleri ve kılıçları da Kabane'lere karşı bir yere kadar fayda sağlayabilmektedir. Ayrıca kan kokusuna karşı aşırı duyarlı olan Kabaneler, sürü halinde de hareket edebilmektedirler. Bu canlılardan korunmak amacıyla insanlar kendilerini istasyon adını verdikleri kalelere hapsettiği Hinomoto ada ülkesinde geçen ve istasyonlar arasında sadece zırhlı lokomotiflerle seyahat etmenin mümkündür.  Aragane İstasyonunda da serinin kahramanı Ikoma yaşamaktadır. Trenlerin bakımında çalışan Ikoma, geçmişinde yaşadığı bir olay yüzünden Kabaneler’den saklanmak yerine onlarla mücadele etmek istemektedir. Bunun için de tasarımı kendine ait olan bir silah üzerinde çalışmaktadır ve amacı bu silah ile Kabane'lerin kalbini rahatça delebilmektedir.



Claymore

İnsanlar tarafından claymore olarak adlandırılan yarı yoma yarı insan olan savaşçıların insanların bağırsaklarıyla beslenen yoma isimli yaratıklarla olan mücadelesini anlatmaktadır.Bu yarı insan yarı yoma olan kadın savaşçılar yoma güçlerini ne kadar kullanırlarsa o kadar insani özelliklerinden mahrum kalırlar ve normal yomalardan daha güçlü olan yomalara dönüşürler. ‘’Uyanma’’ denilen bu süreç erkeklerin sıkça kontrolden çıkmasıyla beraber kadınların güçlerini kontrol altında tutmada daha usta oldukları için organizasyon sadece dişi claymore yaratmaktadır. anime, 47 numaralı ve dolayısıyla en güçsüz claymore olan clare'in hikayesini anlatır. clare yetim bir kızken dönemin en güçlü savaşçısı 1 numara teresa of the faint smile ona bir şekilde sahip çıkar ve olaylar gelişir.

B the Beginning

Listemizdeki tek Netflix yapımı olan anime Cremona isimli bir şehirde geçmekten.Birilerini öldüren ve olay mahaline “B” şeklinde imza bırakan bir suçlu ile başlıyor. Bu cinayetler ile Kraliyet dâhi dedektif Keith Flick kraliyet polis gücüne geri döner.

Kuroko no Basuke

Teikou Orta Okulu’nun efsanevi basketbol takımı, bütün takımları ezici bir şekilde yenmesi ve tüm kupaları almasıyla “Mucizeler Takımı” ünvanıyla nam salmıştır. Orta okulun bitmesi ve lisenin başlamasıyla ise takım dağılmış, takımın her bir üyesi farklı liseye gitmiştir. Bu takımın bir üyesi olan Tetsuya Kuroko da Seirin Lisesi’nde okumaya başlamıştır. Burada basketbol takımına giren Kuroko Mucizeler Takımı’nın üyesi olmasına rağmen oyundaki beceriksizliğiyle dikkat çeker. Fakat Kuroko’nun gizemli  yeteneği onu muhteşem bir takım oyuncusu yapmaktadır. Takımın Amerika’dan gelen diğer bir yetenekli oyuncusu olan Taiga Kagami ile beraber, diğer takımlara üstün gelerek en iyi olmayı amaçlayacaklardır.



Your Lie in April

Özgür ruhlu bir kemancı olan Miyazona Kaori, hayatı büyük acılarla geçmiş bu yüzden de müziğe ve piyano çalmaya karşı soğumuş,14 yaşında olmasına rağmen müzik dehası olarak adlandırılan Kousei’nin müzik hayatına geri dönmesine yardım eder ve onu alışık olmadığı bir tarza sürükleyerek hayatını yeniden renklendirmesini sağlayan kapıları aralar.

Wotaku ni Koi wa Muzukashii

Narumi anime ve manga hayranı 26 yaşında bir kadındır. İşinden ayrılır ve yeni bir iş aramaya başlar. Şans eseri yeni iş yerinde  ortaokuldan arkadaşı olan Hirota Nifuji ile karşılaşır. Nifuji Narumi’den farksız değildir  o da 26 yaşında ve asosyal bir yaşam süren oyun hayranı bir adamdır. Bu ikilinin karşılaşması hayatlarına yeni bir soluk getirir.

The Disastrous Life of Saiki

Saiki Kusuo psişik güçleri olan bir lise öğrencisidir. Işınlanma, görü, psikokinezi, telepati gibi doğaüstü güçlere sahip. Buna rağmen karakterimiz dünyayı kurtarmayan çalışan bir kahrama ya da dünyayı ele geçirmeye çalışan bir süper manyak değil. Normal yaşam yaşamaya çalışan ve süper güçlerinden de arınmak isteyen biri. Anime Saiki’nin günlük hayatta yaşadığı normal ve anormal olayları konu alıyor.

Ginga Eiyuu Densetsu

Samanyolu galaksisinde, yüzyıllardır devam eden yıldızlar arası bir savaş vardır. Çökmek üzere olan ve monarşi ile yönetilen Goldenbaum Hanedanlığının hüküm sürdüğü Galaktik İmparatorluk ile, yine zor zamanlar atlatan  ve demokrasi ile yönetilen Hür Gezegenler birliği arasındaki bu savaşta, yüz binlerce uzay gemisi ve milyonlarca asker yüzyıllardır savaşmaktadır. Savaşlar sürerken iki askeri ve siyasi zeka ön plana çıkar İmparatorluktan Reinhard von Lohengramm ve Hür Gezegenler Birliğinden Yang Wenli’dir.

Her iki deha da, gerçekleştirdiği faaliyetler ve başarılar ile diğer amiralleri ve fikir insanlarını etrafında toplamaya başlarlar. Zaman geçtikçe, bu iki birbirinin tam tersi insanın arasındaki mücadele, mevcut dünyayı sarsacak ve büyük bir kaosa dönüşecektir. Bir yandan astlarıyla ve üstleriyle uğraşırlarken, diğer yandan siyasi sorunlarla yüzleşecekler, bir yandan savaş alanında strateji ve taktiklerini ortaya koyarken, diğer yandan hedeflerine ulaşmaya çalışacaklardır.


Yorumlar (0)