Anasayfa > Haberler > Herkesin İzlemeye Cesaret Edemeyeceği 10 Sert Film!

Herkesin İzlemeye Cesaret Edemeyeceği 10 Sert Film!

Listeler 2 yıl önce Herkesin İzlemeye Cesaret Edemeyeceği 10 Sert Film!

Eğer korku ve gerilim filmlerini seviyorsanız fakat bu filmlerden bir tık daha sert bir şeyler arıyorsanız doğru yerdesiniz! Sizler için izlerken zorlanacağınız, yer yer filmi kapatmak isteyeceğiniz ve her saniyesinde gerileceğiniz 10 güzel film derledik. İsterseniz konusuyla, çarpıcı sahneleriyle ve müzikleriyle izleyiciyi yerle bir eden filmlerin bulunduğu listemize başlayalım.



The Skin I Live in


Türkçesiyle "İçinde Yaşadığım Deri" filmi intikam ateşiyle yanan çılgın bir doktoru ve o doktorun psikopatça deneyler yaptığı deneğini konu almakta. Sıradan "Çılgın bilim adamı" klişesinin üstünde olan bu film, gerek sahneleriyle, gerekse ters köşe hikayesiyle izleyiciyi yerle bir etmekte. İçerisinde vahşet derecesinde şiddetin ve oldukça rahatsız edici derecede cinselliğin bulunduğu filmi izlemek tam anlamıyla yürek istiyor.



A Clockwork Orange


Usta yönetmen Stanley Kubrick'in aynı isimli romandan filme uyarladığı "Otomatik Portakal" filmi; suç oranının fazla arttığı ve hapishanelerde yer kalmadığı bir gelecekte geçmekte. Bilim adamları ise bu suçlulara bir çözüm bulmak için, suçluların suç işlemesini önleyen bir tedavi geliştirmekte. Bu tedavinin ilk kurbanı olan genç Alex'i izlediğimiz film ise, suç işlemek için tutuşan ama asla suç işleyemeyen bir psikopatın hikayesini izleyiciye olabildiğince sert yansıtmakta. İçinde bulunan şiddet, cinsellik, vahşet ve karakterlerin psikolojik unsurları nedeniyle; Otomatik Portakal filminin fazlasıyla sert bir film olduğunu söyleyebiliriz.



The VVitch


Dönemimizin en başarılı yönetmenlerinden biri olan Robert Eggers tarafından yönetilen "Cadı" filmi, isminden de anlaşılabileceği üzere cadılığı konu almakta. 19. yüzyılda geçen film, köylü bir aileyi işlemekte. Bu ailenin üyesi olan genç kızın başına gelen bazı olaylar sonrası ailesi tarafından dışlanması, iftiraya maruz kalması ve en sonunda bambaşka bir şeye dönüşmesini konu alan The VVitch filmi; müzikleri, sesleri, sahneleri ve karakterleriyle izleyiciyi her saniye buram buram germeyi başarmakta.



Requiem For A Dream


Türkçesi "Bir Rüya İçin Ağıt" olan film, oldukça sıradan bir konuyu, eşi benzeri çok az bulunan bir şekilde işleyerek akıllara kendini kazımakta. Uyuşturucu bağımlılığı başta olmak üzere genel anlamda bağımlılıkları konu alan film, bu konuyu 3 farklı karakterin hayatlarını göstererek anlatmakta. Bağımlılıkların insanları nereye getirdiği, neler yaptırdığı ve nasıl zehirlendiğini anlatan film, hepimizin bildiği müziği başta olmak üzere çoğu unsuruyla izleyiciyi burak buram germekte. Her insanın ömründe en az bir kere izlemesi gereken bu etkileyici filmin, insanı derinden etkilediği rahatlıkla söylenebilir.



Donnie Darko


Günümüzün ünlü oyuncusu Jake Gyllenhaal'ın henüz gençken yer aldığı Donnie Darko filmini tanımlayacak en doğru cümle "fazlasıyla garip" olurdu. Genç bir lise öğrencisinin bir anda tavşan kostümlü birinin kendisiyle konuşmaya ve sanrılar görmeye başlamasıyla hayatı yerle bir olur. Geçmişle geleceğin iç içe girdiği, sürprizlerle dolu olan bu filmi izledikten sonra tüylerinizin diken diken olacağının garantisini verebiliriz.



A Cure For Wellness


Türkçesi "Yaşam Kürü" olan ve oldukça sıradışı bir konuya ev sahipliği yapan filmin, fazlasıyla sağlam bir gerilim filmi olduğunu söyleyebiliriz. Büyük bir şirketin CEO'su bir anda ortadan kaybolur ve ünlü bir kaplıcaya gittiği söylenir. Bu şirketin çalışanı olan Lockhart isimli genç çalışandan ise, bu kaplıcaya gönderilerek CEO'yu geri getirmesi istenir. Fakat CEO, orada kalan tüm yaşlı zenginler gibi oradan asla gitmek istemez. Lockhart'ın ilk başlarda oldukça sıradan gözüken bu kaplıcanın sırlarla dolu bir yer olduğunu anlaması ile birlikte hikaye ilerler ve oldukça vurucu bir şekilde son bulur. Konusu, müzikleri, sahneleri ve karakterleriyle son derece çarpıcı olan A Cure For Wellness filminin son derece gerilim dolu olduğu söylenebilir.



Filth


Son dönemlerin en başarılı oyuncularından biri olan James McAvoy'un başrolünde bulunduğu "Pislik" filmi, tam anlamıyla bir pisliği konu almakta. Film yozlaşmış bir polis, iğrenç bir insan, kötü bir vatandaş ve her pisliğin kendisinde bulunduğu Bruce karakterini konu almakta. İlk başlarda komedi filmi gibi ilerleyen film, izleyici Bruce karakterini tanıdıkça oldukça çarpıcı bir hâl almakta. Oldukça etkileyici ve güzel bir finalle son bulan Filth filmini, bu türden hoşlanıyorsanız izlemenizi öneririz.



Full Metal Jacket


Usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından yönetilen Full Metal Jacket, Vietnam savaşını ve bu savaş için yetiştirilen askerleri konu almakta. İçerisinde bol bol politik mesajlar içeren filmin asıl vurucu noktası ile karakterleri. Oldukça masum, saf ve temiz insanların, savaşa gönderilmek üzere ölüm makinelerine dönüştürüldüğü bu filmi izlemenin yürek istediğini söyleyebiliriz.



Sicario


Son dönemlerin en başarılı yönetmeni Denis Villeneuve tarafından yönetilen Sicario filmi, FBI'ın Meksika'da bulunan bir uyuşturucu karteli ile olan savaşını konu almakta. Sicario'yu diğer filmlerden ayıran unsur ise, bu konuyu tüm çıplaklığıyla ve gerçekleriyle anlatması. İçerisinde ki çarpıcı gerçeklerin hiçbir sansür olmadan gösterilmesi, filmde olan olayların aslında gerçek olaylar olması ve tüm o çarpıcı sert sahneler sebebiyle Sicario filminin izlenmesi oldukça zor bir film olduğunu söyleyebiliriz.



The Lighthouse


Robert Pattinson ve Willem Dafoe'nin başrolünde bulunduğu "Deniz feneri" filmi, 19. yüzyılda genç bir adamın bir deniz fenerinde işe girmesiyle başlar. Okyanusun ortasında ki ıssız bir adada yer alan deniz fenerine ise sadece birkaç ayda bir sefer düzenlenmektedir. Bu adada, deniz fenerinin ana bekçisi ile birlikte baş başa kalan genç işçi, zaman geçtikçe bu adanın korkunç gerçeklerini, ana bekçinin asıl karakterini ve daha pek çok korkunç gerçeği keşfeder. Tüm bunları keşfetmesi ise onun için pek iyi olmaz. Konusu, oyunculukları, işlenişi ve karakterleriyle oldukça çarpıcı bir film olan The Lighthouse'u, bu türü seviyorsanız izlemenizi öneririz.


Yorumlar (0)