Anasayfa > Haberler > Her Yönüyle Harika Bir Film: Extraction 2

Her Yönüyle Harika Bir Film: Extraction 2

Film İnceleme 1 yıl önce Her Yönüyle Harika Bir Film: Extraction 2

Bir kişinin silahlarını kuşanıp, sonunu düşünmeden yüzlerce düşmana karşı savaştığı filmleris seviyorsanız bu alanda çok fazla film bulamayabilirsiniz. Ancak yine de böyle filmler var ve kendilerini seyirciye oldukça sevdirmiş durumdalar. Bunlardan birisi de hiç şüphesiz Extraction filmiydi. Şimdi ise devam filmi ile ekranlarımıza geri döndü.

Netflix’in yaptığı en başarılı yapımları sayarsak bunlardan birisine Extraction diyebiliriz. Filmin çok sevilmesinin özelliklerinden birisi ise; başrolü Chris Hemsworth’ün canlandırması diyebiliriz. Marvel’da canlandırdığı Thor karakteriyle ünlendikten sonra ilk defa bir rol için bu kadar sevildiğini gördük. Çünkü ilk defa bu tarzda bir filmde oynuyordu. Gayet de başarılıydı. Ayrıca filmin yönetmenlerinin de Russo kardeşler olması biraz daha ilgi çekmişti. Çünkü uzun metrajlı aksiyon sahneleri ile seyircinin harika sahneler izlemesine sebep oldular. Şimdi ise bu sevilen yapımın devam filmi geldi ve ben bu filmi çıktığı saniyede izledim. Film hakkındaki düşüncelerimin çoğunluğu olumlu ancak az da olsa beni sinir eden durumlar var. Yazımda spoiler bulunuyor. Çünkü söylemem gerekiyor…

Rambo ile başlayan tek adamın bir orduya karşı başkaldırısı John Wick ile farklı bir noktaya taşındı. Çünkü artık olay sadece silah kullanmak değil insanları öldürürken dövüş becerilerini göstermek ve bunu bir kareografi ile yapmak oldu. John Wick film serisi o kadar çok sevildi ki artık bu tarz filmleri yapmak için oyuncular özel eğitimlerden geçiyor ve artık kareografi için çok fazla çabalanıyor. John Wick bu mantıkla dört film yaptı ve beşinci film de geliyor. İşte bu noktada ortaya Nobody ve Extraction gibi filmler çıktı. Ancak bu filmlerin kötü tarafı çok fazla insanın ölmesi. Evet, bir süre sonra algılamayacağınız kadar çok insan öldüğü için filmden sıkılıyorsunuz. Ancak John Wick, Extraction ve Nobody filmleri bu konuda yine de seyirciyi tetikte tutmayı başardı. Extraction bu konuyla başa çıkmak için çekim açılarını kullanıyor. İkinci filmde de bu başarısını devam ettiriyor.

Defalarca vurulduktan ve bıçaklandıktan sonra köprüden düştüğünde nasıl hayatta kalabilirsin? Sanırım merakımız ikinci filmle geçti. Tabi Tyler karakterinin hayatta kalmasına ve serinin devam etmesine sevindim. Bunun sebebi ise karakter öldü gibi gösterim insanlarda heyecan duygusunu oluşturmasıydı. Çünkü filmin sonunda doğru asla emin olamadığımız bir sahne bize gösteriliyordu. Devam filminde ise bu kadar ağır yara almış birinin hayatta kalma sürecini gördük. Bazen filmlerde bu sahneler atlanıyor. Öldüğünü gördüğünüz bir karakter bir sonraki filmin onuncu saniyesinde kum torbası yumruklarken görülüyor. Extraction 2 filminde bu yapılmamış ve bu güzel bir detaydı. Bu noktadan sorna Tyler karakteri topallıyor ve sol kolu alçıda bir şekilde dağ evinde yaşıyor. Birisi ona gelip “İş var” dediği zaman topallaması geçiyor ve problemli kolu ile şınavlar çekmeye başlıyor. Bu kısım beni diziden iten iki etkenden birisiydi. Bunun devamında ise güzel bir hapishane aksiyon sahnesi izledik. Filmin en çok çalışılan kısımlarından birisi bu sahne sanırım. Çünkü yüzlerce insanın öldüğü bir sahne çekilmiş ayrıca bunu da kamera uyumuyla yapmışlar. Herkesin takla atarak öldüğü ufak bir aksiyon sahnesi var bu da ufak bir mide bulantısı oluşturuyor. Yine de iyiydi.



Filmin yönetmeni değişmiş olsa da yine kendisini farklı çekim teknikleriyle ve tek çekim sahneleriyle öne çıkarmayı başarmış. Az önce bahsettiğim hapishane sahnesinde kameranın aktörün önüne bağlandığı güzel bir çekim tekniği var. Ve bunu filmde tekrar görmüyoruz. Bir biraz üzdü. Bunun dışında filmin çekim ve kurgu açısından hiçbir problemi yok.


Diğer filmlerde olduğu gibi çatışmalara sürekli yeni şeyler ekleniyor. Tuhaf bir silah veya mermi çeşiti yada kurşun geçirmez bir takım elbise. Ancak bu filmde bu yoktu. Film size paralı bir asker vaad ediyor ve bunu en yalın hali ile sizlere sunuyor. Bir paralı askerle maksimum ne yapılabiliyorsa filmde de o yapılıyor. Ha, bıçaklarsın ölmez, normalde tek mermide ölebilecek insan vücudu 20 mermi yemesine rağmen devam edebiliyor ama olsun o kadar.

Filmlerden beni iten bir diğer detay ise çatışmalar olurken çatışmanın yaşandığı ülkenin kolluk kuvvetlerinin hiçbir şey yapmaması. Evet, bir helikopter gökdeleni minigun ile tarıyor ancak olayı durdurması için sıradan polis gönderiliyor. Olayın ortalarında iki adet sıvat ekibi geliyor ancak kişisel araçlarıyla geldiğine inanıyorum çünkü o arabada zırh bulunmasının imkanı yok. Toplamda gönderilen kolluk kuvvetleri sayısı 20’yi geçmiyor. E, tabi bu durum da filmi biraz kötü etkiliyor. Buna kızma sebebim ise bu ufak detaylara değer vermemeleri filmin mükemmel olmasının önüne geçiyor.

Az önce  bahsetmiştim; ilk filmde bırakılan ufak kapı heyecanla yeni filmin gelip gelmeyeceğini düşünmemize sebep oldu. Bu filmde malesef bu durum yok. Çünkü devam filminin geleceğini en son sahnede “bir iş daha yapacaksın” denilerek garantileniyor. Bu durum beklentinin yüksek olmasını engeller ama yine de siz bilirsiniz.

Genel olarak özetlemem gerekirse; ben bugün Extraction 2 adında çok güzel bir film izledim.


Yorumlar (0)