Anasayfa > Haberler > Henry Cavill Highlander Rolünde!

Henry Cavill Highlander Rolünde!

Film 3 hafta önce Henry Cavill Highlander Rolünde!

1986 yılında vizyona giren Highlander (İskoçyalı) filmi adından da anlaşılabileceği üzere iskoçyalı ölümsüz bir kılıç ustasının efsanevi bir ödül için yüzleşmek zorunda kaldığı mücadelelerini anlatıyordu. Yakın zamanda Witcher dizisinde kılıç sallama konusundaki hünerlerini görmüş olduğumuz Henry Cavill yeniden başlatılacak olan bu evrende iskoçyalıya hayat verecek.

1986 yılında yönetmenliğini Russell Mulcahy’in yaptığı film de iskoçyalı kılıç ustası Connor MacLeod karakterine Christopher Lambert hayat vermişti. Connor Macleod, Lambert’ın dünya çapında tanınmasını sağlayan karakter olmuştu. İlgi çeken ilk filminden sonra bir üçlemeye dönüşmüş ve hatta devam eden süreçte televizyon dizisi, animasyonlar gibi çeşitli yan ürünlerle adından söz ettirmeye devam etmişti. Ne var ki aslında Highlander (İskoçyalı) serisinde görmüş olduğumuz mitoloji kendi içinde bir çok tutarsızlıklara sahip bir yapımdı. Serinin ilk filmi ne kadar beğenildiyse devam filmleri de bir o kadar beğenilmemişti.

Kendi içinde tutarsızlıklar barındıran bu seriyi tozlu raflardan çıkartıp yeniden ilgi çekici bir yapıma dönüştürmeyi hedefleyen yönetmen Chad Stahelski, bizlere bu konuda oldukça güven veriyor. Son olarak John Wick 4 filminin yönetmenliğini üstlenmiş olan Stahelski, Matrix, Cehennem Melekleri, Sherlock Holmes, V for Vendetta, 300 Spartalı gibi daha bir çok büyük projenin içinde kendine yer bulmuş bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Bu zorlu görev hakkında yakın zamanda konuşan Cavill, iyi veya kötü olduğuna bakmaksızın orijinal filmlerden büyük zevk aldığından bahsederek Highlander (İskoçyalı) serisi boyunca karakterlere ve onların yaşadıklarına fazla değinilmediğini ve şu an yaptıklarının bu konuda bir inceleme olduğunu belirtti. Yönetmen Stahelski ise bu seride büyük bir potansiyelin harcandığını dile getirirken orijinal seriye ne kadar saygı göstermek isteseler bile işe yaramayan her şeyi çıkaracaklarını ifade etti.


Yorumlar (0)