Anasayfa > Haberler > Görevimiz Tehlike 4 Filmindeki Burj Khalifa Sahnesinin Hilesi

Görevimiz Tehlike 4 Filmindeki Burj Khalifa Sahnesinin Hilesi

Film 8 ay önce Görevimiz Tehlike 4 Filmindeki Burj Khalifa Sahnesinin Hilesi

Mission: Impossible - Ghost Protocol filmi, Tom Cruise'un dünyanın en yüksek binasını tırmanmasına sahne olsa da, VFX sırasında kullanılan küçük bir kamera hilesi, gerçekten sınırları zorladı. The Incredibles yönetmeni Brad Bird’ün ilk aksiyon filmi olan 2011 yapımı Mission: Impossible - Ghost Protocol, Cruise'un canlandırdığı Ethan Hunt ve ekibinin Dubai'deki Burj Khalifa gökdeleninde düzenlenen gizli bir toplantı sırasında nükleer füze fırlatma kodlarını çalmaya çalıştığı bir hikayeyi anlatıyor. Ancak binanın güvenli sunucusuna erişmek ve alıcıyı kandırmak için Hunt, filmin daha akılda kalıcı sahnelerinden birinde binanın dış cephesinden tırmanmak zorunda kalır.

YouTube'daki Corridor Crew'ün "VFX Sanatçıları Tepki Veriyor" serisinin yeni bir bölümünde, ILM VFX sanatçısı Todd Vaziri'nin konuk olduğu sırada, sunucular, kameranın Cruise'ün başının etrafında döndüğü bir anı gördüklerinde şaşkına dönerler. Bu an, Cruise'un bir gelen kum fırtınasına verdiği tepkiyi yakalamak için yapılmıştır. Sahnede kamera, Cruise’ün arkasından önüne doğru gelir ve camın içine girmiş gibi hissettirir. Vaziri, bu VFX’in bir kısmının Vancouver'da mavi perde karşısında bir kısmının da sette çekildiğini ve Cruise'un sadece 6 metre yükseklikte olduğunu, Dubai manzarasının ve yaklaşan kum fırtınasının kurgu sırasında bir araya getirildiğini açıkladı. Aşağıdaki alıntılar ve video ile tam açıklamayı inceleyin:

"Bu sahnenin bir kısmı Vancouver'daki sette çekildi. Tom, yerden sadece 6 metre yüksekte ve gökyüzünün bir kısmı Vancouver’a ait. Diğer tarafta ise bir mavi perde bulunuyor. Sahnenin başlangıcında, sentetik arka plandan oluşan bir set parçasına bakıyoruz. Kamera dönmeye başladıkça arka plandaki pencere kaldırılır, böylece kamera etrafında dönebilir ve Tom'un omzunun üzerinden bir çekim yapabilir. Bu sahnede Tom tamamen gerçek, ancak Dubai değil."



Bu yıl vizyona giren Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One filmi, tahmin edildiği kadar iyi bir performans göstermedi, yine de dünya çapında 560 milyon doların üzerinde bir gelir elde etmeyi başardı ve franchise'ın toplam geliri, 4 milyar dolarlık dev bir limiti aşmayı başardı.

Franchise'ın devamlılığının ve çekiciliğinin büyük bir kısmı Cruise'un ölüme meydan okuyan bir dizi VFX sahnesine girmeye istekli olmasından kaynaklanıyor. Her film, giderek daha etkileyici numaraları içeren bir dizi sahne sunar. Ancak bu dördüncü film hakkındaki son açıklama, sahnelerini etkileyici hale getirmek için hala daha fazla mavi perde ve kamera hilelerine ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Cruise'un eğlence uğruna kendini tehlikeye attığı her tüyler ürpertici an için, bir grup kamera operatörü, VFX ekibi ve dijital sanatçılar da gösterişli bir ürün sunmak için çaba harcıyorlar.


Yorumlar (0)