Anasayfa > Haberler > Gladyatör 2 Filmi İçin Yeşil Işıklar Yakıldı!

Gladyatör 2 Filmi İçin Yeşil Işıklar Yakıldı!

Film 2 yıl önce Gladyatör 2 Filmi İçin Yeşil Işıklar Yakıldı!

Alien, Prometheus ve daha pek çok başarılı filmi ile, adını sinemaseverlerin kalbine altın harflerle yazdıran Ridley Scott, Gladyatör 2 filmi hakkında konuştu!

2000 senesinde çıkan, Ridley Scott'ın yönettiği, Russel Crowe ve Joaquin Phonix'in başrollerini üstlendiği Gladyatör filmi izleyiciler tarafından çılgınca beğenilmişti. Antik Roma'da afilli bir general olan Maximus'un, imparatorun değişmesinin ardından ilk önce köle, ardından da gladyatör olarak yoluna devam ettiği bir direniş hikayesini anlatan film, tam 5 dalda Oscar ve onlarda ödül almıştı. Aradan geçen 22 senenin ardından ise devam filmi için konuşmalar başladı.

Gladiator 2 movie is coming!


Son bir kaç sene içerisinde devam filmi hakkında pek çok asılsız dedikodu dönmekteydi. Geçtiğimiz günlerde Gladyatör filminin yönetmeni Ridley Scott'ın bir televizyon programında yaptığı röportaj ile bu dedikodular net bir sonuca ulaşmış oldu. Kendisinde Gladyatör 2 filminin senaryosu hakkında bir soru sorulan Scott şu sözleri kullandı: "Ah evet, senaryo yazıldı. İlk filmden sonra ilerleyebileceğimiz güzel bir iz var. Başka bir Gladyatör filmi yapamazsın. Bu yüzden ilk filmin hikayesini takip etmelisin. İlk filmden topu alıp devam ettirebilecek bir senaryomuz var.”

Film hakkında konuşmaya devam eden Scott, senaryonun 2018 yılında yazılmaya başlandığını ve yapımcı firma olan Paramount'un bu proje için yeşil ışık yaktığını açıkladı. İlk filmin ana karakteri olan Maximus'un hikayesinin orada son bulduğunu, yeni hikayeye ise Maximus'un torunu ile devam etmeyi planlayıp yeni bir macera kurgulamayı planladıklarını söyleyen Scott, bu proje için çok heyecanlı olduğunu da ekledi. Hunger Games ve Top Gun gibi filmlerin senaryolarını yazan Peter Craig tarafından hazırlanan senaryonun, şu anda hazır olduğu onaylanmış oldu. Filmin hikayesinin ve oyuncularının nasıl olacağı ise henüz bilinmiyor. Yapımcı firma Paramount'un yeşil ışık yaktığını ve senaryosunun daha şimdiden hazır olduğu açıklanan Gladyatör 2 filminin gelme ihtimali fazlasıyla yüksek. Gladyatör gibi kült bir filmin devam filmi yapılmalı mıydı, yapılırsa iyi mi olurdu veya tüm bunlar gerekli miydi gibi sorular bazı hayranlar tarafından sıkça sorulmakta. Bazı hayranlar ise bu haber karşısında fazla mutlu ve umutlu. Filmin nasıl olacağı ise, ancak film çıktıktan sonra belli olacak. Fakat çıkması henüz kesin olmayan bir yapım için bunları düşünmek anlamsız.


Yorumlar (0)