Anasayfa > Haberler > Game of Thrones'un Spin-Off Dizisi House of the Dragon'dan İlk Haberler Geldi!

Game of Thrones'un Spin-Off Dizisi House of the Dragon'dan İlk Haberler Geldi!

Dizi 3 yıl önce Game of Thrones'un Spin-Off Dizisi House of the Dragon'dan İlk Haberler Geldi!

2011 senesinde yayın hayatına başlayan ve ünlü yazar George R. R. Martin'in kitaplarına dayanarak izleyicilere 8 sezon sunan başarılı dizi Game of Thrones, 2 sene önce final sezonu ile izleyicilere veda etmişti. Çoğu hayrana göre diziye yapılabilecek en kötü finale sahip olan final sezonu, izleyiciler tarafından beğenilmemişti. Fakat dizinin yapımcısı ve yayıncısı HBO, tüm bu eleştirilere rağmen markadan ümidini kesmemiş ve Game of Thrones evreninde geçecek bir Spin-Off (Yan ürün) dizisi duyurmuştu. House of the Dragon ismine sahip olacak olan bu dizi ise, çoğu Game of Thrones hayranının heyecan ile beklediği bir yapım haline gelmişti.

2019 senesinde, Game of Thrones final yaptıktan hemen sonra duyurulan ve yapımına başlanan House of Dragon hakkında neredeyse hiç denecek kadar az açıklama yapılmıştı. Fakat 2 senelik süren sessizlik ve bilgi yokluğu, geçtiğimiz günlerde açıklanan çekimlerin başlaması haberi ile son buldu. Gazeteciler tarafından görüntülenen oyuncular ve set fotoğraflarının ardından, HBO hayranlara azda olsa açıklamalarda bulunarak heyecanları arttırdı.

İngiltere, Cornwall'de çekimlerine başlanan ve muhtemelen 2022'nin ilk yarısında izleyiciler ile buluşması beklenen House of the Dragon dizisi, ünlü yazar George R. R. Martin'in Fire & Blood adlı kitap serisine dayanacak. Game of Thrones olaylarından tam 300 sene öncesinde geçecek olan hikaye, yine ihtişamlı ve kanlı bir taht savaşına ev sahipliği yapacak. Babaları Viserys'in ölümünün üzerine ortada boş bir şekilde kalan taht için savaşan kardeşler Aegon  ve Rhaenyra'ya odaklanacak olan dizi, ikilinin arasında ki kanlı mücadeleyi izleyicilere aktaracak.




Oldukça çarpıcı, entrika dolu ve ihtişamlı bir hikayeye sahip olan House of the Dragon dizisi, başarılı bir oyuncu kadrosuna da sahip. Aynı Game of Thrones'ta olduğu gibi, George R. R. Martin'in yazdığı güzel hikayelere, oldukça iyi oyuncular eşlik etmekte. Ünlü aktris Emma D'Arcy, Viserys'in ilk doğan çocuğu Prenses Rhaenyra Targaryen'i oynarken, Matt Smith, Viserys'in küçük kardeşi, demir tahtın gerçek varisi ve “eşsiz bir savaşçı ve bir ejderha sürücü” olan Prens Daemon Targaryen'i oynayacak. Yine aynı şekilde, Rhys Ifans, Viserys'in krallığa sadık bir şekilde hizmet eden Kralın Eli Otto Hightower'ı oynarken, Olivia Cooke, kralın olan ve en iç çemberinin yakınında bulunan Kırmızı kalede büyüyen Otto'nun kızı Alicent Hightower'ı oynayacak.


Başarılı yazarlar tarafından kitaptan senaryoya uyarlanan, iyi yönetmenler tarafından yönetilen ve yetenekli oyuncular tarafından canlandırılan House of the Dragon  dizisi heyecan ile bekleniyor. Nisan ayında çekimlerine başlanan ve ilk sezonunun 2022'de yayınlanması planlanan dizi hakkında ki en büyük soru işareti ise, Game of Thrones'un bıraktığı etkiyi bırakabilecek mi sorusu


Yorumlar (0)