Anasayfa > Haberler > Free Guy; Eğlenceli, Güzel Ve Garip Bir Şekilde Felsefik

Free Guy; Eğlenceli, Güzel Ve Garip Bir Şekilde Felsefik

Film İnceleme 3 yıl önce Free Guy; Eğlenceli, Güzel Ve Garip Bir Şekilde Felsefik

Müzede Bir Gece serisinden tanıdığımız Shawn Levy'nin yönetmenliğini, ünlü aktör Ryan Reynolds'ın ise pek çok alanında yer aldığı Free Guy filmi en sonunda vizyona girdi. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde sinemalarda vizyona giren film, daha öncesinde virüs sebebi ile defalarca ertelenmişti. Hatta bu durum o'kadar uzamıştı ki filmin oyuncuları Ryan Reynolds ve Taika Waititi Marvel`da ki rollerine bürünerek bu olaya tepki videosu bile çekmişlerdi. Ama bugünkü konumuz bu tepki videosu değil. Bugünkü konumuz aylardır ertelenen ve sonunda izleyiciler ile buluşmayı başaran Free Guy filmi.

Dostlar, filmin detaylı incelemesine geçmeden önce şunu direkt söyleyeyim; Ben filmi beğendim. Film ne kadar güzel olmasa da, kötü bir filmde değildi. Ciddiye almayarak izlendiğinde eğlenceli bir film olabilen Free Guy'ın eksikleri ve hataları varmıydı? Tabiki vardı. Hatta bazı yerlerde bu hatalar beni ne kadar rahatsız edip film zevkimi zedelesede,  filmin artılarının eskilerinden daha çok olduğunu söyleyebilirim.

free guy inceleme

Şimdi gelelim bu artılara, eksilere ve filmin konusuna. Free Guy filmi, bir oyunun içerisinde yer alan ve tamamen verilerden oluşan arka plan karakteri "Guy"a odaklanmakta. Tüm hayatı boyunca online oyuncuları eğlendirmek için rutin bir hayat yaşayan Guy, hayatının bir yerinde bir kırılma noktası yaşayarak aynı online oyuncuların yaptıkları gibi yaşamaya başlar. İşte filmimizde tam bu anda hızlanarak Guy'ın başına gelen olayları biz izleyicilere anlatmaya devam eder. Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki; Ben bu konuyu çok beğendim. Filmin konusunun, basit bir komedi filmine göre gayet felsefik ve üzerine düşünülesi olması bence çok güzel olmuş. Hatta şöyle anlatayım; Uğraşılsaymış bu konu üzerinden gayet güzel bir bilimkurgu/Dram filmi çıkabilirmiş. Ama yapımcılar bunu yapmak yerine bu konuyu bir komedi filminde kullanmaya karar vermişler. Bence iyi ki bu kararı almışlar çünkü filmin konusu ile işlenişin kimyası gerçekten çok uymuş. Gerek Guy karakterinin eski maraton hayatından kurtulma aşamaları, gerekse bir oyunun içerisinde olduğu gerçeğini öğrendiği zaman yaptığı hareketler filme gayet sıradışı ve güzel bir hava katmış. 

Bana göre filmin en büyük artısı eğlenceli olmasıydı. Filmde ki esprilerin bazıları gerçekten kaliteli ve komikti. Bazı yerlerde içerisinde bulunduğum sinema salonunda ki kişiler ile birlikte kahkaha attığımı hatırlıyorum. Ama ne yazık ki filmin  içerisinde bulunan esprilerin bazıları aynı kalitede değildi. Free Guy'ın +13 yaş sınırına sahip olmasından mütevellit bazı yerlerinde sırf herkese hitap edebilmek için saçmaladığını izlemek beni üzdü. Özellikle filmin sonlarına doğru senaryonun ve yapılan esprilerin klişeleşmesi ise filmden aldığım zevki büyük bir ölçüde zedeledi. Gönül isterdi ki yapımcılar filmin tüm potansiyelini değerlendirip güzel ve kaliteli bir film yapsalardı. Ama ne yazık ki bunu yapmak yerine herkese hitap edebilmek için yer yer garipleşen bir film yapmışlar. 

Filmde bazı yerler hoşuma gitmese de, hoşuma giden yerler bunlardan daha fazlaydı. Filmi izlerken güldüm, eğlendim ve zevk aldım. Özellikle filmin ortalarına doğru Matrix ve Truman Show karışımı komik bir şey izlemek bana çok zevk verdi. Filmin gerçekten büyük bir potansiyeli varmış. İçimden "Keşke bu potansiyel kullanılsaymış" demek geliyor ama olan olmuş artık. Karşımızda kaliteli ve muazzam bir film yok belki. Ama kötü bir filmde yok. Free Guy filmi bana göre "Eh işte" seviyesinde, boş vakitte eğlenmek için izlenebilecek bir filmdi. 

ryan reynolds

Film hakkında ki incelememi bitirmeden önce siz okurlarımıza filmi izlerken zevkten dört köşe olduğum bir sahneyi anlatmak isterim. Fakat bu sahne azıcık spoiler'a girdiği için sizleri uyarmalıyım. Eğer filmi izlediyseniz veya izlemeseniz bile "birşey olmaz" diyerek okumaya devam ediyorsanız sahneyi anlatmaya başlayabilirim. Geçtiğimiz sene Disney'in Fox'u satın almasının ardından Fox filmlerinde ki karakterler teknik olarak Disney karakterleri ile aynı çatı altında yer almış oldu. Free Guy filmi ise bu durumdan faydalanarak inanılmaz eğlenceli bir sahne ortaya çıkarmayı başarmış. Filmin bir kısmında ana karakterimiz olan Guy, başka bir karakterle dövüşmek zorunda kalıyor. Bu dövüş esnasında Guy, oyunda olmalarından mütevellit Captain America kalkanı, Hulk yumruğu ve ışın kılıcı gibi pek çok nesne kullanarak rakibi ile savaşıyor. Bir anda ortaya çıkan bu Cameo bana inanılmaz zevk verdi ve gülmeme sebep oldu. Filmi beğenme sebeplerimden biri olan bu sahne iyiki filme eklenmiş. Çünkü gerçekten çok ama çok güzel duruyor.

Yavaş yavaş Free Guy filmi hakkında son sözlerimi söyleyerek incelememi bitirmek isterim. Film bence eğlenceliydi. Eğer boş vaktiniz varsa ve eğlenmek istiyorsanız Free Guy'ın tam size göre olduğunu söyleyebilirim. Filmi izlemeden önce beklentinizi doğru ayarlarsanız filmi beğenebilirsiniz. Evet bir başyapıt değil belki. Fakat yinede eğlenceli.


Yorumlar (0)