Anasayfa > Haberler > Film "Ben Efsaneyim" Filminin Devamı Geliyor!

Film "Ben Efsaneyim" Filminin Devamı Geliyor!

Film 2 yıl önce  Film

2007 yılında çıkan, Francis Lawrence’in yönettiği, aksiyon, korku ve bilim-kurgu türünde olan I Am Legend filminde Will Smith, kızamık virüsünün tedavisinin ölümcül hale gelmesinden ve sözde insanlığın %99’una bulaşmasından üç yıl sonra, kıyamet sonrası New York’ta tek başına yaşayan bir ABD Ordusu viroloğu olan Robert Neville olarak rol almıştı. Filmde, Will Smith’in canlandırdığı Robert Neville karakteri, virüsten etkilenip vampir ve zombi benzeri özelliklere sahip soluk tenli canavarlar haline gelenler için bir tedavi geliştirmek için mücadele ediyor.

Will Smith bir kez daha efsane olacak. Bildirilen haberlere göre Warner Bros., 2007 yılında çıkan filmin devamı niteliğinde olacak yeni bir I Am Legend filmi için hazırlıklara başladı. Will Smith ve Michael B. Jordan’ın başrolde olduğu bir devam filmi olacak. Film hakkında pek bir bilgi paylaşılmadı ancak filmde Will Smith ve Michael B. Jordan ilk kez oyuncu ve yapımcı olarak birlikte çalışacak. Devam filmi; A Beautiful Mind, Fringe ve 2007 yılında çıkan I Am Legend filminin senaryosunun yazarı, Oscar ödüllü senarist Akiva Goldsman tarafından kaleme alınıyor. I Am Legend, 1957 yılında yayımlanan, Richard Matheson’ın kıyamet sonrası türün popülerleşmesine yardımcı olan aynı adlı romana dayanıyor. Şu ana kadar proje için herhangi bir yönetmen ismi verilmedi ve kesin bir yayın tarihi açıklanmadı.

Ben Efsaneyim filminin devamı geliyor.


2007 yılında çıkan I Am Legend filminin sonunda Will Smith’in canlandırdığı Robert Neville karakteri, başkasını kurtarmak için kendini feda ettiğinden izleyenlerin kafasında “Kendini feda ettikten sonra bir devam filmi nasıl yapılabilir?”, “Filmin sonunda başkasını kurtarmak için kendini feda etmemiş miydi” sorularını uyandırdı. Aslında romanın tüyler ürpertici sonu çok daha farklı. Romandaki sonda, Smith’in canlandırdığı Robert Neville karakteri, enfekte olanların son bir saldırısını savuştururken, liderlerinin bir cam bölmeye kanla bir kelebek sembolü çizdiği görür ve Robert, üzerinde deney yaptığı, enfekte olmuş kadının kelebek dövmesi olduğunu fark eder. Smith, enfekte kadını lidere geri götürür ve üzgün olduğunu söyler, (kitaptaki son gibi) enfekte olanlar için bir canavara dönüştüğünü fark eder.

Çoğu sinema izleyicisinin gördüğü sonda ise, Robert karakteri tam zamanında bir aşı yaratmayı başarır, bir kadın ve bir çocuğu kurtarır ve ateşli bir patlamada kendini feda ederken, onların yaptığı gibi insani, zeki özelliklerin hiçbirini sergilemeyen enfekte olanları savuşturur. Fakat bu patlamanın ardından Robert karakterinin gerçekten öldüğünü görmüyoruz. Sadece bir patlama yaşanıyor.

I Am Legend, 2007 yılında piyasaya çıktığında dünya çapında 585 milyon dolar hasılat elde etti ve Smith’in yakın zamanda King Richard karakteriyle en iyi erkek oyuncu ve en iyi film dalında Oscar adaylığı kazanmasının ardından, Warner Bros. Will Smith’in getireceği gişe hasılatından bir kez daha yararlanması için bir fırsat gibi gözüküyor.


Yorumlar (0)