Anasayfa > Haberler > Fight Clup Filminin Sonu Değiştirildi

Fight Clup Filminin Sonu Değiştirildi

Film 2 yıl önce Fight Clup Filminin Sonu Değiştirildi

Bünyesinde Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter gibi başarılı birçok ismin bulunduğu 1999 yapımı Fight Clup filmi yıllar sonra sansürlendi. Filmin ikonikleşen ve herkes tarafından bilinen final kısmı değiştirildi.

Birçok filme sansür getirmesiyle bilinen Çin yönetimi bu sefer de Fight Clup filmine el attı. Çinli yayın platformu olan Tencent Video Fight Clup filminin sonunu devlet baskısından dolayı değiştirdi. Filmin bilinen sonunda binaların patladığı, Edward Norton ve Helena Bonham Carter’ın el ele tutuştuğu bir sahne var. Bu filmi izleyen herkesin bildiği bir son ve filmin en başarılı sahnelerinden birisi. Sahnede yaşanan olaylar ve arkaplanda çalan “Where is my mind” şarkısı ile efsanevi bir finaldi. Müzik sorun oluşturmayabilir belki ama gökdelenlerin patlatılması Çin hükümetini kızdırmışa benziyor. Çünkü filmin bu kısmını atarak yerine sadece yazıların olduğu bir sahne yerleştirdi.

Filmin yeni finali “Polis tüm planı hızlıca anladı ve harekete geçti. Önce tüm çeteyi tutuklayan polis daha sonra tüm patlayıcıları etkisiz hâle getirdi. Tyler yargılandıktan sonra akıl hastanesine yatırıldı ve 2012 yılına kadar tedavi gördü.” şeklinde değiştirildi. Bu olaydan sonra filmin hayranları sansüre karşı çıktıklarını dile getirdiler. Ancak orijinal kitabın yazarı aynı fikirde değil.

Kitabın yazarı, yeni finalin aslında kitaptaki finale oldukça benzediğini söyledi. Kitabın yazarının asıl tepki gösterdiği durum ise filmin hayranlarınaydı. Kitabın yazarı Chuck Palahniuk “Hayranları anlamıyorum. Çin’in burada yaptığı şey filmi kitaba daha da yaklaştırmak. Buna gelen tepkiyi anlamıyorum. Kitaplarım yıllardır Amerika’nın belirli bölgelerinde yasaklandı ancak kimse bu konu hakkında konuşmuyor.” diyerek sitem etti.


Yorumlar (0)