Anasayfa > Haberler > Dune: Part Two'ya Gelen İlk Yorumlar

Dune: Part Two'ya Gelen İlk Yorumlar

Film 3 ay önce Dune: Part Two'ya Gelen İlk Yorumlar

Denis Villeneuve'un Dune 2 filmi, Dune kitabının yazarı Frank Herbert'in oğlu Brian Herbert tarafından duygusal bir övgüyle karşılandı. Filmi övgüyle karşılayan tek kişi ise Brian olmadı!

1965 tarihinde yayınlanan ve büyük ses getiren bilim kurgu romanı Dune'ın ikinci yarısını anlatan Dune 2 filmi, planlanan gösterimine bir ay kala eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar aldı. Denis Villeneuve'un epik bilim kurgu uyarlamasının ikinci bölümü, Timothée Chalamet, Zendaya ve Rebecca Ferguson'u tekrar izleyiciye gösterirken, Austin Butler, Florence Pugh ve Christopher Walken gibi birkaç yeni oyuncuyu da kadrosuna ekleyerek izleyiciye sunuyor.

Brian Herbert, Villeneuve'un Dune uyarlamasının ikinci bölümüne övgüler yağdırdığı ve filmi oldukça beğendiğini söyledi. Dune 2'yi özel bir stüdyo gösteriminde izlediğini belirten Herbert, yönetmenin babasının eserlerini uyarlamadaki özenini överek Frank Herbert'in ilk Dune romanının "şimdiye kadar yapılan en iyi film uyarlaması" olduğunu söyledi.

Genç Herbert Villeneuve'un Dune uyarlamasını överken, fikirlerinin birçoğunun bu yıl HBO Max'te yayınlanması planlanan Dune: Kehanet adlı yan diziye ilham vermesinin olası olduğunu söyledi. Gizemli ve güçlü Bene Gesserit'in galaksi üzerindeki etkisini nasıl kurduklarını açıklamayı amaçlayan bu yan hikaye dizisinin önerilen zaman çizelgesi, Brian Herbert'in ve Anderson'ın 2012 romanı Sisterhood of Dune'da tasvir edilen olayları anlatması planlanıyor.

Brain Herbert'in dışında filmi izleyen pek çok eleştirmen filmin oldukça güzel olduğunu söyleyerek filmi övdü. Bazı eleştirmenlere göre film, ilk filmden bile daha güzel olurken, bazılarına göre de yeni bir yüzüklerin efendisi etkisi bırakacak bir film olarak yorumlandı.


Yorumlar (0)