Anasayfa > Haberler > Dune: Part II Fragman İncelemesi

Dune: Part II Fragman İncelemesi

Fragman 1 yıl önce Dune: Part II Fragman İncelemesi

Geçen senenin en iyi filmlerinden biri olan Dune, hem izleyicileri hemde eleştirmenleri kendine hayran bırakmıştı. Efsanevi oyuncu kadrosu ve set arkası ekibiyle birlikte harika bir film olan Dune, gişede inanılmaz bir başarı elde etmişti. Bütün bir hikayenin ilk yarısını anlatan ilk Dune'un filminin hemen ardından, Dune: Part II filmi için çalışmalara başlanmıştı. Geçtiğimiz saatlerde ise Dune: Part II filminden ilk fragman izleyicilerle buluştu!

İlk Dune filmi, Frank Helbert'ın kitabını konu almış ve kitaptaki hikayenin ilk yarısını çok başarılı bir şekilde anlatmıştı. Filmin finali ise, bir finalden daha çok; bir filmin ilk yarısı gibiydi. Filmin en heyecanlı yerinde son bulan Dune'un yeni filmi için çalışmalara, filmden hemen sonra başlanmıştı. Efsanevi kadronun büyük bir çoğunluğu ikinci filmde yer alırken, üzerine yeni ve çok kaliteli oyuncularda eklenmeye devam etmişti. Ve tüm izleyiciler Dune'un devam filmini büyük bir heyecanla beklemeye başlamıştı. Geçtiğimiz saatlerde ise merakla beklenen bu filmin ilk fragmanı yayınlandı.

3 Kasım tarihinde izleyicilerle buluşacak olan filmin ilk fragmanın gayet başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. İlk filmin atmosferini ve renklerini fazlaca taşıyan fragmanda dikkate çarpan pek çok detay bulunmakta. Bu detayların başında ise, filmin bir kısmının ya siyah-beyaz bir şekilde geçeceği, ya da o sahnelerdeki renklerin yüksek oranda siyah ve beyazdan oluşacağı yer almakta. Siyah-beyaz sahnelerdeki karakterlere ve mekanlara baktığımız zaman Harkennon hanedanlığı yapıları ve karakterleri görmekte. Buna dayanarakta bu sahnenin Geidi-Prime gezegeninde geçtiği söylenilebilir. 



Fragman da dikkat çeken bir diğer hususta, Florence Pugh'ın canlandırdığı Prenses Irulan karakteri oldu. İlk filmde yer almayan fakat ikinci filmde fazlaca bulunacak olan karakteri, yayınlanan fragmanda daha rahat görme fırsatı yakalandı. İmparator 4. Shaddam'ın kızı olduğu için oldukça önemli bir role sahip olan karakter, Dune: Part II filminde ve çıkma ihtimali olan diğer Dune filmlerinde büyük yer kaplayacak. Fragmanda, Prenses Irulan karakterinin  dışında gözüken bir diğer önemli karakter ise, Baron Harkennon'ın yeğeni ve Paul Atredies'in filmdeki baş rakibi olan Feyd-Rautha karakteri oldu. Az da olsa görme fırsatı yakaladığımız bu karakterin, filmde oldukça büyük ve önemli bir yer kapladığı rahatlıkla söylenilebilir.

Fragmanın ilerleyen dakikalarında da gözüktüğü üzere, filmde Paul ve Chani ikilisine bolca yer verilmiş. Aynı zamanda Paul'un yavaş yavaş kendi ordusunu topladığı ve kendini Fremen halkına kanıtladığı sahnelerde fragmanda gösterilmiş. Bu sahnelere dayanarak, filmin final sahnesinde büyük bir savaşın bizleri beklediği tahmin edilebilir. 3 Kasım'da gösterime girecek olan filmin, en az ilk film kadar başarılı olması bekleniyor.


Yorumlar (0)