Anasayfa > Haberler > Dune: Part 3 Geliyor!

Dune: Part 3 Geliyor!

Film 1 ay önce Dune: Part 3 Geliyor!

2021 yılında Denis Villeneuve yönetmenliğinde vizyona giren ve oyuncu kadrosunda Timothee Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa, Josh Brolin gibi büyük isimler olan Dune filmi oldukça geniş bir kitleye yayılmıştı. Serinin ikinci filmi çok kısa bir zaman önce vizyona girmiş ve ilk filmi aşan harika bir yapım olmayı başararak dünya çapında 500 milyon doları bulan bir gişe hasılatı elde etmişti. Serinin böyle bir hale gelişi tabii ki üçüncü bir devam filmi beklentilerini oldukça arttırdı. Yönetmen Villeneuve yakın zamanda yaptığı röportaj ile bu düşünceye dair fikirlerini belirtti.

Frank Herbert'in 1984 yılından beri bir çok kez beyaz perdeye aktarılan eseri olan Dune serisini günümüzde işleyen Denis Villeneuve bu seri öncesinde de oldukça başarılı yapımlara imza atmıştı. Başrollerinde Hugh Jackman ve Jake Gyllenhall'un yer aldığı Prisoners (Tutsak), Amy Adams ve Jeremy Renner'ın yer aldığı Arrival (Geliş) ve kadrosunda Harrison Ford, Ryan Gosling ve Ana de Armas gibi isimlerin bulunduğu Blade Runner 2049 filmlerinin tamamı Villeneuve yönetmenliğinde vizyona girmişti. Hiç kuşkusuz Dune tüm bu yapımlardan daha etkili olmayı başardı.

Yakın zamanda konuşan Villeneuve, ilk filmin hemen ardından ikinci filmi çekmeyi oldukça mantıklı bulduğu için devam ettiğini ifade etti. Zaten bir yandan tasarlıyor, yazıyor ve benzeri işlerle meşgul olduğu için devam sürecine girdiğini ifade eden Villeneuve, ancak altı yılı bulan tüm bu süreçten sonra biraz geri adım atmayı daha doğru bulduğunu söyledi. Filmin getirdiği coşkuya kapılmak istemediğini ifade eden yönetmen ilk hedefini gerçekten güçlü bir senaryo ortaya çıkarmak olarak açıkladı.

Serinin üçüncü filmi olması beklenen Dune: Messiah için kesinlikle ikinci filmden daha iyi olacağına emin olması koşulunu koyan Villeneuve dışında oyuncu kadrosundaki isimlerin de devam filmi için olumlu fikirleri olduğu çeşitli röportajlarından anlaşılabiliyor. İlki filme göre daha yoğun duygusal sahneler gördüğümüz ikinci filmden sonra üçüncü filmin hayranlar üzerinde nasıl bir etki bırakacağını görmek için bekliyor olacağız.


Yorumlar (0)