Anasayfa > Haberler > Dune: Part 2 Dahil Olmak Üzere Pek Çok Film Ertelenebilir!

Dune: Part 2 Dahil Olmak Üzere Pek Çok Film Ertelenebilir!

Film 10 ay önce Dune: Part 2 Dahil Olmak Üzere Pek Çok Film Ertelenebilir!

Geçtiğimiz aylarda, senaristlerin ve yazarların film sektöründe zor şartlar ve düşük maaşlar altında çalıştırılması sonucunda başlayan SAG-AFTRA Yazarlar Grevi başlamıştı. İlk başta yazarların ve senaristlerin katıldığı bu greve, her geçen gün daha fazla insan ve ünlü katılmaya devam etmişti. Grevin ünü arttıkça katılan isimlerin sayısı da artmış, ve pek çok ünlü oyuncu bu greve katılarak film stüdyolarını protesto etmişti. Yapılan bu grev yüzünden çoğu Hollywood yapımı ertelenmiş ya da yapımına ara verilmişti. Filmleri erteleme kararı alan firlamalardan biri ise Warner Bros. olmuştu.

Dune: Part 2 ve Aquaman'in devam filmi başta olmak üzere, hayranlar tarafından heyecanla beklenen filmlerin yapımcısı olan Warner Bros., SAG-AFTRA grevinden en çok etkilenen firmalardan biri oldu. Altında çalıştırıldığı yazarlara ve set arkası ekibine, diğer firmaların yaptığı gibi zor şartlarda düşük maaşlar veren Warner Bros. bu konu hakkında oldukça eleştirilmişti. Eleştirilerin ardından ise Warner Bros. altında çalışan çoğu yazar, yaptıkları işleri bırakarak bu durumu protesto etmişti. Yapılan bu greve oyuncularda katılmış ve film sektörü büyük bir darbe yemişti. Bu olağanüstü durum sebebiyle de, 2023'ün sonlarında çıkması planlanan Aquaman 2 ve Dune: Part 2 gibi filmler, 2024'e ertelenebilir duruma geldi.



Konu hakkında Warner Bros. tarafından kesin bir açıklama gelmemesine rağmen, 2023'ün sonunda çıkması planlanan çoğu filmin 2024'e ertelenmesi bekleniyor. Bu filmlerin başında ise, Dune: Part 2 ve Aquaman 2 gibi dev filmler yer alıyor. Hala devam eden ve her geçen gün büyüyen yazarlar grevinin ne zaman biteceği ise bilinmiyor. Grevin bitiş tarihi ile doğru orantılı bir şekilde filmlerin de erteleneceği düşünüldüğü zaman, çoğu Hollywood filminin çıkış tarihinin kesin olmadığı rahatlıkla söylenebilir.


Geçtiğimiz aylarda başlayan ve her geçen gün çok daha fazla kişinin katıldığı yazarlar grevi hala devam etmekte. Ünlü oyuncularında greve katılmasıyla birlikte, film sektörüne büyük bir darbe vuran grevin ne zaman biteceği bilinmiyor. Grevi yapan yazarlar ve oyuncuların geri adım atması beklenmiyor. Daha iyi standartlar ve daha yüksek maaşlar talep eden grev sahipleri, istedikleri şartlara sahip olana kadar greve devam edeceklerini belirtiyor.


Yorumlar (0)