Anasayfa > Haberler > Dune`nun Yönetmeninin Marvel Filmleri Hakkındaki İddialı Açıklamaları

Dune`nun Yönetmeninin Marvel Filmleri Hakkındaki İddialı Açıklamaları

Film 3 yıl önce Dune`nun Yönetmeninin Marvel Filmleri Hakkındaki İddialı Açıklamaları

Marvel, DC ve Fox gibi stüdyoların yarattığı süper kahramanlar sinematik evrenleri hayranlar tarafından her ne kadar sevilse de süper kahraman filmleri uzun zamandır eleştirilere maruz kalıyor. 

 

Taxi Driver, Goodfellas, The Wolf of Wall Street gibi filmleri yöneten usta yönetmen Martin Scorsese'in Marvel ile olan sıkıntılı geçmişi, yönetmenin 2019 yılında süper kahraman filmlerinin sinemada yeri olmaması gerektiğini söylemesi ile başladı. Scorsese'in bu yorumları hayranların ve endüstrinin içinde olanların taraf tutmasına, sosyal medyada pek çok tartışma yaşanmasına sebep oldu. 

 

Guardians of the Galaxy'nin yönetmeni James Gunn Scorsese'e karşılık Marvel filmlerine karşı olarak sergilediği tutumun korkutucu bir şekilde alaycı olduğunu söyledi. James Gunn bu yorumlarından ardından verdiği farklı bir röportajda ise süper kahraman filmlerinin artık genel olarak sıkıcı olduğunu söylerken hâlâ daha yeni bir şeyler yapmaya çalışan insanların olduğunu vurguladı. 

dune filmi

Dune'un yönetmeni Denis Villeneuve ise, El Mundo ile yakın bir tarihte yaptığı röportajda Marvel filmlerinin "kes yapıştır" olduğunu söyledi. Yönetmen "Belki de sorun şu ki birilerinin kesip yapıştırmasından başka bir şey olmayan çok fazla Marvel filmi var. Belki de bu tür filmler ve diziler bizi biraz zombiye çevirdi. Yine de günümüzde çok değerli filmler var. Karamsar olmaya gerek yok" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından sosyal medyada bu konu hakkında tartışmalar başladı. Bir taraf Villeneuve'nin sözlerine katılırken diğer taraf Villeneuve'nin işlerini eleştirmeye başladı. 

 

Denis Villeneuve geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Dune için ikinci bir film yapılacağı konusuna iyimser baktığını söyledi. Yönetmen Total Film'e verdiği röportajda "geçtiğimiz yıllarda bu kitabın uyarlamasının imkansız olduğunu" söylerken "önemli olan şey güzel ve popüler bir film olabileceğini kanıtlamaktı ve sanırım bunu başardım." ifadelerini kullandı. Warner Bros ve Legendary'deki herkesin filmi sevdiğini, ikinci bir Dune filminin çekilmemesi için ilk filmin gişede çakılması gerektiğini söyledi. Dune'un ikinci filminin senaryosunu yazmaya başladığını açıklayarak iyimser biri olduğunu vurguladı. Fakat yönetmenin eleştirdiği tarzda bir film çekip çekmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.


Yorumlar (0)