Anasayfa > Haberler > "Dune" Gişe Rekorları kırdı!

"Dune" Gişe Rekorları kırdı!

Film 3 yıl önce

Arrival dahil diğer pek çok filmi ile Oscar adaylığı kazanan ve pek çok başarılı yapım ortaya çıkaran Denis Villeneuve'ün en son hazırladığı filmi "Dune" geçtiğimiz günlerde Fransa'da gösterime girdi. Ünlü yazar Frank Herbert tarafından 1965 senesinde yayınlanan kitap serisine dayanan film, gerek oyuncu kadrosu, gerekse kamera arkası ekibi ile dikkatleri fazlaca üzerine çekmişti.

 

Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa, Oscar Isaac ve Josh Brolin dahil olmak üzere şampiyonlar ligi gibi oyuncu kadrosuna sahip olan Dune filminin kamera arkası ekibi ise en az oyuncu kadrosu kadar kaliteli. Çektiği her filmi belli bir kalitenin üzerinde olan Denis Villeneuve'ün yönettiği, ünlü besteci Hans Zimmer'ın müziklerini üstlendiği filmin görüntü yönetmeni dahil pek çok sorumlusu oldukça başarılı isimler. Tüm bunların dışında Warner Bros. tarafından prodüksiyonu karşılanan filmin iyi bir prodiksiyona ve ayrıcalıklara sahip olduğu rahat bir şekilde söylenebilir. Kısaca Dune filminin kötü olması için hiçbir sebep yok gibi gözükmekteydi. Geçtiğimiz günlerde filmin promiyerinin yapılması ile birlikte, bu tespitin fazlaca yerinde olduğu teyit edilmiş oldu. Çünkü Dune filmi, çoğu eleştirmen tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

dune sinemalar

Çoğu ünlü siteden ve eleştirmenden yüksek notlar almayı başaran Dune filmi, geçtiğimiz günlerde Fransa'da vizyona girerek ilk açılışını yapmış oldu. Diğer ülkelerde henüz vizyona girmemekle birlikte, sadece Fransa'da vizyonda ki ilk gününde 1.55 milyon dolar kazanan Dune filminin fazlaca iyi bir gişe açılışı yaptığı söylenebilir. Her geçen gün diğer ülkelerde de vizyona girmeye başlayan film, bu hasılatı her gün katlaya katlaya arttıracakmış gibi duruyor. Gerek kadrosu, gerek teknik ekibi ve gerekse muhteşem felsefi hikayesi ile kitabı okuyan ve okumayan herkesin ilgisini çekmeyi başaran Dune filminin iyi bir kâr yapması oldukça olası.

 

Ülkemizde de 22 Ekim tarihinde sadece sinemalarda vizyona girecek olan filmin, iyi bir açılış yapması bekleniyor. 6 Eylül'de başlanan Corona önlemleri ile sinemalara aşı zorunluluğu gelmişti. Bu zorunluluk ile birlikte elbette ki sinemaya giden insanlar üzerinde hatırı sayılır bir düşüş gözlemlendi. Bu düşüş elbette ki Dune'un Türkiye'deki gişesine de etki edecektir. Fakat tüm bunlara rağmen filmin ülkemiz dahil tüm dünyada iyi bir gişe yapacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

 


Yorumlar (0)