Anasayfa > Haberler > Don't Breathe'ın Yönetmeninden Yeni Bir Alien Filmi Geliyor!

Don't Breathe'ın Yönetmeninden Yeni Bir Alien Filmi Geliyor!

Film 2 yıl önce Don't Breathe'ın Yönetmeninden Yeni Bir Alien Filmi Geliyor!

İzleyicilerin karşısına ilk defa 1979 senesinde çıkan Alien serisi, çıktığı günden bu yana ününü arttırarak popüler kültürün bir parçası olmayı başardı. İlk çıkan filmi çok beğenen hayranlar, devam filmini dört gözle beklemeye başlamıştı. Çünkü Ridley Scott'ın yönettiği ilk film, dönemin sinema dünyasında devasa bir etki bırakmıştı. Bu etkinin farkında olan ve izleyicinin "açlığını" doyurmak isteyen yapımcı firma Fox, ikinci bir film için kolları sıvadı. Yaklaşık 7 sene sonra ise, Terminator gibi filmlerden tanıdığımız James Cameron'ın yönettiği Alien 2 filmi, izleyiciler ile buluştu. Cameron bu projeye kendini adayarak çıtayı ilk filminde yukarısına çekmiş ve Alien markasını çok daha değerli bir hale getirmişti. Bu iki harika filmden sonra bir kaç tane daha Alien filmi çekilmiş, fakat asla bu iki film kadar başarılı olamamıştı.

En son 2017 yılında Alien: Covenant filmi ile izlediğimiz Alien serisinden bu güne kadar bir haber çıkmamıştı. Covenant filminin ise, aynı kendinden önce ki Alien filmleri gibi beklenilen geliri getirememiş olması ise, Fox'u seriyi bitirme raddesine getirmişti. Bu durumda ise hayranlar Alien serisinin geleceği hakkında belirsizliklerle dolu bir endişeye düşmüştü. Ta ki yeni bir Alien filmi duyurulana kadar. Geçtiğimiz günlerde Don't Breathe gibi filmler yönetmiş olan Fede Alvarez'in, yeni bir Alien filmi çekeceği duyuruldu. Bu projenin aslında 2020den beri düşünüldüğü, fakat şu an resmileştiği bilgisi paylaşıldı. İlk Alien filmini yöneterek efsaneyi başlatan Ridley Scott'ın yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmenliğini ise Fede Alvarez yapacak!

Alvarez'in filmi nasıl yöneteceği, nasıl bir tarz kullanacağı, Alien filmini bir "Canavar" filmi olarak mı yoksa bir korku filmi olarak mı çekeceği soruları şuan cevapsız kalıyor. Fakat projenin içerisinde Ridley Scott gibi başarılı bir ismin yer alıyor olması, hayranların çoğunun gönlünü rahatlatıyor. Alvarez'in aldığı kararları ve izlediği yolları denetleyecek ve kendinden de birşeyler katacak olan Scott, filme yön veren etkili isimlerden biri olacakmış gibi duruyor. Fakat yinede filmin iplerini Alvarez'in tuttuğu gerçeği değişmez.

Yeni çıkacak Alien filmleri, akla büyük bir soru getiriyor; bu film +18 olacak mı? Akıllara bu sorunun gelmesinin sebebi, geçtiğimiz senelerde Disney'in Fox'u satın alması. Herkese hitap edebilmek için içeriklerini genelde genel izleyici seviyesinde çekmek isteyen Disney, Fox'u satın aldıktan sonra Fox'un sahip olduğu pek çok film haklarını kendi bünyesine katmış oldu. Bu durumda da eskiden +18 olan serilerin, herkese hitap edebilmesi için yaş sınırının aşağıya çekilip çekilmeyeceği sorusu akıllara geldi. Alien gibi bir seri +7 olur mu, olursa nasıl olur veya Disney bu seriyi +18 yapmaya devam edecek mi, henüz belli değil. Yine aynı şekilde yeni çıkacak Alien filmi hakkında da pek çok cevapsız soru bulunmakta. Bu soruların cevaplarının ilerleyen günlerde cevaplanacağı bekleniyor.


Yorumlar (0)