Anasayfa > Haberler > Doctor Strange, Gişelere Hızlı Giriş Yaptı!

Doctor Strange, Gişelere Hızlı Giriş Yaptı!

Film 2 yıl önce Doctor Strange, Gişelere Hızlı Giriş Yaptı!

Doctor Strange: In the Multiverse of Madness, yurt içinde 185 milyon dolar kazanırken dünya çapında 450 milyon dolar kazandı.

Marvel’ın son filmi, Doctor Strange: In the Multiverse of Madness inanılmaz bir açılış yaptı. Merakla beklenen devam filmi şimdiden yılın en yüksek hasılat yapan üçüncü filmi oldu. Doctor Strange: In the Multiverse of Madness, 185 milyon dolarlık yurtiçi hasılatla açıldı. Filmin denizaşırı karlarını da hesaba katınca Doctor Strange 2 şimdiden 450 milyon dolarlık etkileyici bir hasılat elde etti. Tabii ki bu, In the Multiverse of Madness’ı açık ara gişede 1 numaraya yerleştiriyor. 2. sırada yer alan The Bad Guys filmi ise 9.7 milyon dolar hasılatla Doctor Strange: In the Multiverse of Madness’ın çok altında kaldı.

Animasyon filmi The Bad Guys, iki hafta sonu boyunca en üst sırada yer almasının ardından, sinemalardaki üçüncü hafta sonunda 2. sıraya geriledi. Bu film, üç hafta sonunda 57.5 milyon dolarlık hasılatına ek olarak yurt içinde 9.7 milyon dolar hasılat elde etti. Film için yapılan incelemeler de oldukça olumluydu. Yönetmen Pierre Perifer bir devam filmi çekme arzusunu dile getirdi.



Sonic the Hedgehog 2, kendi rekorlarını kırdıktan sonra hafta sonu gişede 3. sırada yer aldı. Pandemi döneminden hemen önce piyasaya sürülen beğenilen orijinalin başarısını geride bırakarak tüm zamanların en yüksek hasılat yapan video oyunu uyarlaması oldu. Sonic devam filmi ABD ve Kanada’da 7.1 milyon dolar daha hasılat yaparak toplam yurt içi hasılatını 170 milyon dolara çıkardı. 


Yüksek bütçeli devam filmi Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları 3.9 milyon dolar ile 4. sırada yer aldı. Sinemalardaki dördüncü hafta sonu ile birlikte toplam yurt içi hasılatı 86 milyon dolara çıktı. Doctor Strange 2’nin ilk gösteriminden yaklaşık 100 bin dolar daha az. Dünya çapında toplamda 363,7 milyon dolar topladı, ancak rakamlar Warner Bros.’un Harry Potter franchise özelliği ile umduğunun çok altında kaldı. Johnny Depp hayranlarının karışık yorumları ve boykotları, hayal kırıklığı yaratan bilet satışlarına katkıda bulunmuş olabilir.

Sinemalarda geçen yedi hafta sonundan sonra 5. sıraya yerleşen Everything Everywhere All at Once, listedeki diğer filmler kadar pazarlanmıyordu. Ancak kulaktan kulağa, olumlu eleştirilerle birleştiğinde, sinemaseverleri çekmeye devam etti. Yurt içinde 41,5 dolar hasılat yaptı. Bu kadar yüksek profilli filmlerle rekabet eden 25 milyon dolarlık bütçeye sahip bir film için hiç de fena olmayan bir rakam.


Yorumlar (0)