Anasayfa > Haberler > CinemaCon'da Furiosa!

CinemaCon'da Furiosa!

Film 1 ay önce CinemaCon'da Furiosa!

Warner Bros. CinemaCon'un ikinci gecesinde, aralarında Mad Max serisinin Furiosa: A Mad Max Saga adlı prequel filmle geri dönüşünün de yer aldığı gelecek filmlerinin önizlemeleriyle sahneye büyük silahlarını çıkardı.

Serinin beyni George Miller, Las Vegas'taki Caesar's Palace'ta düzenlenen panele yıldızlar Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth ile birlikte katılarak merakla beklenen kıyamet sonrası spinoff'u tartıştı ve 24 Mayıs'ta sinemalarda gösterime girmeden önce genişletilmiş bir önizleme paylaşıldı. Ancak tartışma sırasında, Mad Max: Fury Road'un vizyona girmesinden önce Max Rockatansky'nin etrafında dönecek daha fazla hikaye olabileceğini söyledi.

Imperator Furiosa'nın nasıl bir yan hikayeye sahip olduğu sorulduğunda Miller, Fury Road 'un yapım aşamasındaki gecikmeler sırasında, filmin dünyasını ete kemiğe büründürmek ve ekibin filmin geçmişini ekrana taşımasına yardımcı olmak için iki hikaye kaleme aldığını açıkladı. Bu hikayelerden biri Furiosa 'nın Biker Horde ve zalim savaş lordu Dementus tarafından alıkonulma ve Dementus ile Immortan Joe arasındaki güç mücadelesinin ortasında Wasteland'in zorluklarıyla mücadele etme hikayesini anlatan senaryoydu. Furiosa 'nın Max'le tanışmadan çok önce eve dönüş yolculuğu sırasında Fury Road 'da görülen etik liderliğe nasıl adapte olduğunu göstermek için hazırlanmıştı. Diğer hikaye ise Max'in 2015 filminden bir yıl önce geçen bir romanıydı.

Miller, romanın içeriğinin ayrıntılarına girmese de, sonuçta karakterlerin yaşadıkları diğer durumlara göre çok az zamana yayılan bir film için bu kadar karmaşık arka planlar oluşturmanın ardındaki amacını açıkladı. Ayrıca Fury Road 'un başarısının Furiosa 'nın önünü nasıl açtığını ve potansiyel olarak başka bir hikayeye yol açabileceğini de söyledi: "Fury Road'un üç gün iki gece gibi kısa bir zaman diliminde geçen hikayesini anlatmak için çok fazla açıklama yapmamız gerekiyordu. Ekranda gördüklerimizle ilgili her şeyi anlamamız gerekiyordu. Sadece her karakterin geçmişini değil, her dekoru, her aracı, her hareketi. Furiosa'nın, Fury Road'da onunla tanışmadan önceki 15-16 yıllık hayatının hikayesini yazdık. Max'in oraya gelmeden önceki bir yıllık hikayesini yazdık. Immortan Joe'nun kim olduğunu ve bunun gibi pek çok şeyi yazdık. Biri senaryoydu, Furiosa. Diğeri ise bir romandı. Bunu sadece oyuncular ve özellikle de ekip için yaptık ki nereden geldiklerini anlayabilsinler.” Eğer yeni bir Fury Road prequel'i olursa, Miller ve ekibinin gidebileceği pek çok yön var. Max'in kıyamet sonrası destanında Joe'ya meydan okumak için çıktığı yolculukta, kurtarmayı başaramadığı kişilerin hayaletleri peşini bırakmamıştı. Bu hayaletlerin geçmişi çizgi romanlarda ve 2015 yapımı video oyununda anlatılmıştı. Başka bir film benzer bir zemini işleyebilir ya da Immortan Joe ile yollarının nasıl kesiştiği anlatılabilir. Furiosa, 24 Mayıs'ta sinemalarda gösterime girmeden önce 2024 Cannes Film Festivali'nin açılışını yapacak.


Yorumlar (0)