Anasayfa > Haberler > Çılgın Bir Spiderman Hayranı Çılgın Bir Rekor Kırdı!

Çılgın Bir Spiderman Hayranı Çılgın Bir Rekor Kırdı!

Film 2 yıl önce Çılgın Bir Spiderman Hayranı Çılgın Bir Rekor Kırdı!

Geçtiğimiz senenin sonunda gösterime giren Spiderman: No Way Home filmi hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından oldukça sevilmişti. Fakat bu filmin asıl mutlu ettiği kesim kesinlikle Spiderman hayranlarıydı. Filmde bu zamana kadar Spideman karakterine hayat vermiş olan üç büyük aktörün buluşturulması neredeyse tüm hayranlar tarafından müthiş bir sevinç ile karşılanmıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde kırılan bir dünya rekoru, bu sevinç oranının ne kadar üst düzeyde olduğunun bir göstergesi oldu.

Çılgın bir Marvel hayranı, Spiderman filminin vizyona girdiği ve vizyondan kaldırıldığı tarihler arasında filmi tam 292 kere izleyerek bir dünya rekoruna imza attı. Floridalı Ramiro Alanis isimli bu çılgın hayran, filme her gittiği seferde bunu sosyal medya hesaplarından paylaştı. İlk başlarda onlarca, sonra yüzlerce kez aynı filmi sinemada izleyen Alanis, kapanışı 292 sayısıyla yaptı. Kırdığı bu dünya rekoru sonucunda Guinness dünya rekorlar kitabına girmeye hak kazanan Alanis, bu durumdan çok mutlu olduğunu paylaştı. Alanis, en büyük destekçisinin Babaanesi olduğunu, onu da geçen sene kaybettiği ve bu rekoru onun için kırdığını söyledi. İşin tuhaf yanı bu rekor Alanis'in kırıldığı ilk rekor değildi. Alanis 2019 yılında Avengers: End Game filmini tam 191 kez izleyerek yine dünya rekorlar kitabına girmeyi başarmıştı.



Kağıt üzerinde 292 rakamı biraz sade duruyor olabilir. Fakat Spiderman: No Way Home filminin süresi de hesaba katıldığı zaman bu sayı yaklaşık 720 saate denk gelmekte. 720 saat ise 30 gün boyunca aralıksız olarak film izlemeye denk demek. Ayrıca Alanis'in Spiderman: No Way Home filmlerine ödediği bilet parasının yaklaşık 3600 dolar; yani 52.690 Türk Lirası olduğu tahmin ediliyor. Alanis'in rekorları bununla da sınırlı kalmıyor. Kendisi bundan önce Bohemian Rhapsody filmini 108 kere izleyerek bir rekor denemesi yapmış fakat başarılı olamamıştı. Bunların dışında Alanis'in pek çok filmi onlarca, hatta yüzlerce kez izlendiği biliniyor. 

Alanis Spiderman filmi ile kırıldığı rekoru geçmek isteyen diğer Marvel hayranlarını ise uyardı. Günde 5 sefer bir filmi sinemada izlemenin oldukça yorucu ve baş ağrıtıcı olduğunu söyleyen Alanis, bu işin herkesin üstesinden gelemeyeceği bir iş olduğunu belirtti. Sözlerine; "Birisi rekorumu tekrar kırmaya çalışırsa, denemeden önce iki kez düşünmelerini istiyorum" diye devam eden Alanis, bu konuda oldukça ciddi...


Yorumlar (0)