Anasayfa > Haberler > Christopher Nolan'ın Zack Snyder Hakkındaki Yorumları Gündem Oldu!

Christopher Nolan'ın Zack Snyder Hakkındaki Yorumları Gündem Oldu!

Ünlü 5 ay önce Christopher Nolan'ın Zack Snyder Hakkındaki Yorumları Gündem Oldu!

Ünlü yönetmen Christopher Nolan'ın Zack Snyder hakkındaki yorumları gündem oldu. İki yönetmen de geçmiş zamanlarda farklı DC filmleri çekmişlerdi. Nolan, Christian Bale'in başrolünde olduğu The Dark Knight üçlemesini yönetirken, Snyder ise Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice ve Justice League'i yöneterek DC evrenine filmler çekmişti. Snyder şu anda kendi bilim kurgu franchise'ını Rebel Moon ile geliştirmeye devam ediyor. Nolan ise, Snyder'in çektiği süper kahraman filmlerinin diğer tüm süper kahraman filmlerine olan etkilerini yorumluyor! 

Christopher Nolan, Aralık 2023'te The Atlantic dergisi için yaptığı açıklamada, Snyder'ın günümüzde çıkan her "süper kahraman bilim kurgu filmine" bir etki bıraktığını belirtti. Bu yorumlar, Nolan'ın MCU veya DCU ile hiçbir ilgisi olmaması göz önüne alındığında, daha da ilgi çekici bir hal aldı. Nolan'ın yaptığı yorumlar, iki ünlü yönetmen arasındaki bağı ortaya koydu ve Zack Snyder'ın süper kahraman filmlerindeki etkisinin ne kadar büyük olabileceğine dair bazı fikirleri ortaya attı.

Ünlü yönetmen Nolan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''Bu günlerde Zack Snyder'ın etkisini görmediğim hiçbir süper kahraman filmi yok. Zack Snyder'ın filmini izlediğinizde, sinemanın potansiyeline duyduğu aşkı görüyor ve hissediyorsunuz. Sinemanın fantastik, gerçeküstü olma potansiyeli, sizi etkileme ve heyecanlandırma potansiyelini görüyorsunuz.''

Zack Snyder, 2006 yapımı 300 filmi üzerinde çalıştıktan sonra,  Watchmen projesini geliştirmek üzere DC tarafından işe alınmıştı. Kasım 2023'te, Christopher Nolan, Snyder'a olan desteklerini bir kez daha dile getirdi, çünkü ikili, 2009 yapımı Watchmen'in geliştirilmesinden beri yakın arkadaşlardı. The Hollywood Reporter'a konuşan Nolan, Watchmen'in "zamanının ötesinde" olduğuna inandığını ve Snyder'ın film yapma tarzını ve karakter yaklaşımını övdüğünü, ancak projenin seyirciler arasında iyi bir izlenim bırakmadığını belirtti.



Nolan; ''Her zaman Watchmen'in zamanının ötesinde olduğuna inandım. Harika bir şekilde saptırdığı süper kahraman takımı fikri, o dönemde henüz filmlerde bir şey değildi. Bu filmi Avengers'tan sonrasında yayınlanmış olarak görmek ilginç olurdu.'' dedi.

Christopher Nolan ve Zack Snyder arasındaki dostluk on yıldan fazla bir süredir devam ediyor ve ikili, birbirlerinin çalışmalarını destekleme konusundaki kararlılıklarını sürdürüyor. Nolan, Snyder'a son filmi olan Oppenheimer için erken gösterim bileti hediye etmiş ve Rebel Moon'un negatif eleştirilere rağmen Nolan'ın övgüleri, REbel Moon projesine bir miktar inandırıcılık kazandırmıştı. Zack Snyder, izleyiciler ve eleştirmenler arasında farklı tepkiler uyandırmaya devam etse de, Christopher Nolan'ın kendisine her zaman destek olacağını bildiğini söyledi.

 


Yorumlar (0)