Anasayfa > Haberler > Christopher Nolan'dan 2. Dünya Savaşını Anlatan Bir Film Daha Geliyor 

Christopher Nolan'dan 2. Dünya Savaşını Anlatan Bir Film Daha Geliyor 

Film 3 yıl önce Christopher Nolan'dan 2. Dünya Savaşını Anlatan Bir Film Daha Geliyor 

Kara Şövalye, Inception, Interstellar ve Tenet gibi filmlerden tanıdığımız Christopher Nolan, kendisinin ilk savaş filmi olan "Dunkirk"ten sonra, 2. dünya savaşının dönüm noktalarından birini anlatan yeni bir film çekecek!

 

Sinemanın kültürel değerlerini seven, korunması gerektiğini savunan ve filmlerinde olabilecek en az miktarda CGI kullanmaya çalışan; Netflix, Amazon Prime, HBO Max gibi platformların sinemanın kültürel değerini bozduğuna inanan Christopher Nolan, kariyerinin büyük bir kısmında Warner Bros ile çalışmıştı. Ancak geçtiğimiz aylarda Warner Bros bünyesinde barındırdığı sinemacılara danışmadan filmlerini eş zamanlı olarak HBO Max'de yayınlamaya başlaması ve aynı zamanda Nolan'ın son filmi olan Tenet'in de eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlanması üzerine, Warner Bros'tan `kazık yediğini` dile getiren yönetmenin stüdyo ile arasının açıldığı, gelecek filmlerinde başka stüdyolar ile anlaşma yapacağı konuşuluyordu. 

 

Nolan'ın yeni filminde 2. Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin başkanı olan ve aynı zamanda "nükleer bombanın babası" olarak adlandırılan J. Robert Oppenheimer'ın atom bombasını bulmasını ve kullanılmasındaki rolünü konu alacağı söyleniyor. 

Christopher nolan filmi

Christopher Nolan yeni filminde birçok insanın Peaky Blinders'tan tanıdığı Cillian Murphy'nin yer alacağı söyleniyor. Ünlü oyuncu daha öncelerde Inception, Dunkirk ve Kara Şövalye üçlemesinde Christopher Nolan ile beraber çalışmıştı. Çektiği filmler ile kendini fazlaca kanıtlamayı başaran Nolan`ın, yeni tarihi savaş filminin fazlaca merak uyandırdığı söylenebilir. Yönetmenin son çektiği filmi Tenet, Covid-19 başta olmak üzere pek çok sebepten ötürü gişe konusunda başarılı olamamıştı. Fakat yönetmenin diğer filmleri göz önünde bulundurulduğu zaman, son çekeceği filminde de ortaya iyi bir iş çıkartacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 


Yorumlar (0)