Anasayfa > Haberler > Chris Hemsworth, Oyunculuğa Ara Veriyor!

Chris Hemsworth, Oyunculuğa Ara Veriyor!

Ünlü 2 yıl önce Chris Hemsworth, Oyunculuğa Ara Veriyor!

10 yılı aşkın bir süredir kariyer yükselişi yaşayan ünlü oyuncu Chris Hemsworth, sektörden bir süreliğine uzaklaşıyor. Hemsworth, Disney+’ta yayınlanan “Limitless” dizisinin çekimlerine ara verdi. Hemsworth dizi çekimlerine, Alzheimer hastalığına genetik olarak yatkınlığının ortaya çıktığını belirterek ara verdi. Vanity Fair ile yaptığı röportajda, piyasadan biraz uzaklaşmak için izin alacağını söyledi. Hemsworth’e konulan bu teşhis, oyuncuyu ölümün gerçekliğiyle yüzleşmeye zorlayan bir dizi anın en etkili olanıydı. Hemsworth, “İçimdeki bir his tetiklendiğinden, biraz izin almak istedim. Sözleşmeli olduğum için yapmam gereken işleri tamamlıyordum. Bu basın turunu bitirdiğimde, eve gideceğim ve olabildiğince stresten uzak bir şekilde zaman geçirmeye çalışacağım. Karımla ve çocuklarımla olacağım.” dedi.

Hemsworth'un hastalığıyla ilgili açıklamaları, geçtiğimiz Çarşamba günü Disney+'ta yayınlanan Limitless'ın beşinci bölümünde geldi. Vanity Fair'e göre teşhisin ayrıntıları şöyle: “Hemsworth’te ‘APOE4’ geninin iki kopyası var, biri annesinden, diğeri babasından, bu çalışmalar Alzheimer hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılı. Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından 2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre, dört kişiden biri genin tek bir kopyasını taşıyor, ancak nüfusun yalnızca %2 ila %3'ü her ikisine de sahip.”. Hemsworth röportajda, APOE4 geninin iki kopyasını da taşımasının, gerçekten endişe verici olduğunu ancak, hastalığın endişe yaratacak bir seviyede olmadığını vurguladı. Oyunculuktan istifa etmediğini yalnızca biraz dinlenmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Hastalığı her ne kadar tehlikeli seviyede olmasa da genetik olarak yatkınlığından, hastalığının ilerlemesi normal bir insana göre 8-10 kat daha hızlı olacağı düşünülüyor.

Vanity Fair röportajı sırasında Hemsworth, hastalıkla ilgili olan kısmın Limitless'tan çıkarma fikrini düşündüğünü, ancak çıkarılmadan yayınlanmasında karar kıldığını açıkladı. "Eğer bu kısım, insanların kendilerine daha iyi bakmaları ve atabileceğiniz adımlar olduğunu anlamaları için bir motivasyon kaynağı olacaksa kalmalı. Benim endişem, hastalığımı aşırı dramatize etmek ve onu bir tür empati ya da magazin açısından gündeme getirmek istemememdi.” dedi.



Hemsworth için Alzheimer'ın açığa çıkmasını engelleme konusundaki diğer bir umut ışığı da, bir gün hastalığa yakalanma olasılığını en aza indirmek için uyku, zindelik, beslenme ve stres düzeylerinin daha da farkında olarak artık somut bir şekilde önleyici adımlar atabilmesidir. Oyuncu, "Benim için olumlu tarafı, Alzheimer hastalığının varlığını bilmeseydim şu anda hayatımda yaptığım değişiklikleri yapmazdım. Bunların hiçbirinin farkında değildim. Artık farkında olduğumdan, kendimi en iyi şekilde hazırlayacak ve olayların bu şekilde olmasını önleyecek türden etkinliklere sahip olduğum için minnettarım.” dedi.

Darren Aronofsky tarafından Disney+ için hazırlanan “Limitless” serisi, insan vücudu hakkındaki geleneksel bilgeliği yerle bir eden yeni bilimsel araştırmaları inceliyor. Hastalıklarla savaşmak, daha iyi performans göstermek ve hatta yaşlanma sürecini tersine çevirmek için vücudumuzun süper güçlerini nasıl açığa çıkarabileceğimize dair büyüleyici içgörüler sunuyor. Bu seri, sağlığımızı, gücümüzü ve zekamızı sonraki yıllarımıza nasıl geliştirerek taşıyacağımızı öğrenmek için Chris Hemsworth tarafından üstlenildi.

Ünlü oyuncu Chris Hemsworth’ü en son Marvel yapımı olan “Thor: Love and Thunder” filminde Thor karakteriyle gördük. Hemsworth’ü, geçtiğimiz haftalarda çekimleri tamamlanan Mad Max Furiosa ve Extraction 2 gibi projelerde göreceğiz. Oyuncunun ekranlardan ne kadar uzak kalacağı ise henüz belli değil.


Yorumlar (0)