Anasayfa > Haberler > Cehaleti Ve Korkuyu İçinizde Hissedeceğiniz 5 Ortaçağ Filmi

Cehaleti Ve Korkuyu İçinizde Hissedeceğiniz 5 Ortaçağ Filmi

Listeler 2 yıl önce Cehaleti Ve Korkuyu İçinizde Hissedeceğiniz 5 Ortaçağ Filmi

Herkesin film zevki farklı olabilir. Bazıları korku bazıları aksiyon bazıları ise komedi filmlerini sever. Ancak ortaçağ filmleri herkesin beğenebileceği yapımlar olmayabilir. Ortaçağ filmlerine hayran olanlar için çok güzel bir liste yaptık. 

Ortaçağ yapımlarını da farklı kategorilere ayırabiliriz. Örnek vermek gerekirse Braveheart ile bir milletin kurtuluş hedeflerini ve savaşlarını derinlemesine izleyebilirsiniz. Bunların birçok versiyonu bulunuyor; dönemin draması, savaşları, hastalıkları… Şimdi sizlere cehaleti ve korkuyu içinizde hissedeceğiniz 5 ortaçağ filmini önereceğiz. Şimdiden sizlere keyifli seyirler diliyoruz.

The Last Duel

Yakın tarihte çıkan, yazarlığını Ben Affleck ve Matt Damon ikilisinin yaptığı Last Duel (Son Duello) filmi, özellikle atmosferi ve kurgu tarzıyla dikkatleri üzerine çekmekte. Film bir konuyu tek bir bakış açısıyla anlatmak yerine, bir konuyu birden fazla bakış açıları ve perspektiflerle anlatmayı tercih ediyor. Bu da aynı konuyu her izlediğinizde yeni şeyler öğrenmenize ve filmden aldığınız keyfin artmasına sebep oluyor. İki yakın arkadaşın iki düşman olmasını ve aralarında ki bu düşmanlığı; birbirlerini öldürmek üzere düzenledikleri duellolarla sonlandırmaya çalışmalarını konu alan filmi, özellikle ortaçağ filmlerini seviyorsanız beğenebilirsiniz.

The Northman

Bu senenin çıkan en iyi filmlerinden biri olan The Northman, harika kadrosu ve görüntüleriyle dikkatleri üzerine çekmekte. Hamlet'ten esinlenilerek yazılan senaryosu oldukça güzel olan film; Ailesi ve krallığı elinden alınan bir viking'in, intikam hikayesini konu almakta. Karakterimizin sonunun ne olacağını merak ederken, harika görüntüler ve ürkütücü ortaçağ atmosferiyle filmden aldığınız zevk fazlasıyla artıyor.

Green Knight

Listedeki diğer filmlere kıyasla gerçekçi bir ortaçağ hikayesi yerine, hafif fantastik bir hikaye işlemeyi tercih eden Green Knight, son dönemin en iyi ortaçağ filmlerinden biri. Masal kitabından fırlamış gibi gözüken bir evrenin içerisinde geçen, korkunç ve bir o kadarda etkileyici bir hikayeyi izlediğiniz film, özellikle görüntüleriyle izleyicinin göz zevkine hitap ediyor. Filmin hikayesi ise, Green Knight adı verilen fantastik bir şövalyeyle sıradışı bir iddaaya giren karakterimizin yolculuk hikayesini işlemekte. Eğer masalvari fantastik ama bir o kadar da gerici bir film izlemek istiyorsanız, bu film tam size göre.



BraveHeart

Çıktığı tarihten bugüne kadar bir kült olmayı başaran Cesur Yürek filmi; 13. yüzyılda İskoçlar üzerinde egemenlik kuran ve İskoç kadınlarıyla birlikte olma hakkına sahip olan İngilizlerle olan savaşı konu almakta  Çocukken ailesini İskoçya uğruna kaybeden William, karısına tecavüz etmeye çalışan İngiliz birliklerini durdurur fakat bu aşkının ölümüne sebep olur. William en başta normal bir hayat yaşamak için ülkesine dönmüştür. Fakat artık karısının intikam ateşiyle yanıp tutuşmaktadır ve bu ülkesinin özgürlüğü için amansız bir savaşa dönüşür. Bu savaş ise beklenmedik kayıplara ve sıradışı olaylara sahiptir.

Valhalla Rising

Buram buram ortaçağ ve viking atmosferine sahip olan Valhalla Rising filmi; Tek Göz adında dilsiz bir savaşçının, On bir yaşındaki bir köle olan Are'nin de yardımıyla İskandinavya'ya dönmek için bir Viking gemisine binmesini ve tanımadıkları bir ülkede karaya çıkmalarını konu alır. Başına pek çok olay gelen Tek Göz ise, bu vahşi ülkede gerçek kimliğini bulacaktır. Eğer güzel ve sade bir kurguya ve harika bir atmosfere ev sahipliği yapan filmleri seviyorsanız, bu filmi izleyebilirsiniz.


Yorumlar (0)