Anasayfa > Haberler > Brooklyn 99'ın Ünlü Oyuncusu Andre Braugher Hayatını Kaybetti!

Brooklyn 99'ın Ünlü Oyuncusu Andre Braugher Hayatını Kaybetti!

Ünlü 5 ay önce Brooklyn 99'ın Ünlü Oyuncusu Andre Braugher Hayatını Kaybetti!

1998 yapımı “Homicide” ve “2006” yapımı Thief gibi dizilerde sergilediği performansla iki kez Emmy ödülü alan yıldız oyuncu Andre Braugher, hayatını kaybetti. Life on the Street, Men of a Certain Age ve Brooklyn Nine-Nine gibi dizilerin yıldız ismi 61 yaşındaydı. Özgeçmişini komedilerle doldursa da pek çok kişi onu NBC dizisi “Homicide”da canlandırdığı Dedektif Frank Pembleton karakteriyle hatırlayacak. 1992-98 yılları arasında rol aldığı bu dizi sayesinde Emmy ödülü kazandı. Emmy'nin yanı sıra 1997 ve 1998 yıllarında, “Televizyon Eleştirmenleri Birliği” ödülüne de layık görüldü.

Chicago'da doğup büyüyen Braugher, Stanford Üniversitesi'nden lisans ve The Juilliard School’dan yüksek lisans derecelerini aldı. Daha sonra Harvey Weinstein'ın yargılanmasına yol açan ve #MeToo hareketini başlatan New York Times gazetecileri, Jodi Kantor ve Megan Twohy'nin hikâyesini anlatan “She Said” filminin başrolünde yer aldı. Bu filmde, iki muhabiri denetleyen Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet’i canlandırdı.

Andre Braugher, yeni çıkacak olan Netflix dizisi Residence'da rol alacaktı. Braugher’ın rol aldığı son yapım, Paramount+'ın hukuk draması “The Good Fight”ın, final sezonu oldu. Bu dizide, Christine Baranski ve Audra McDonald ile birlikte rol alarak şovmen avukat Ri'Chard Lane'i canlandırdı. Braugher sekiz sezon boyunca Andy Samberg ile birlikte, popüler komedi dizisi “Brooklyn Nine-Nine”da rol aldı. Fox'ta başlayıp daha sonra NBC'ye taşınan dizide, Yüzbaşı Raymond Holt rolüyle, Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında iki kez “Eleştirmenlerin Seçimi TV Ödülü”nü kazandı. FX'te yayınlanan Thief adlı mini dizideki başrolüyle Mini Dizi Başrol Oyuncusu Üstün Performansı dalında Emmy ve Altın Küre Ödülü adaylığı kazandı. Ayrıca ABC drama dizisi Gideon's Crossing'de rol aldı ve Dr. Ben Gideon rolüyle Drama Dizilerinde En İyi Başrol Oyuncusu dalında Emmy ve Altın Küre adaylığı elde etti. Ayrıca Braugher, ilk yönetmenlik denemesini Showtime'da yayınlanan, kendisinin de rol aldığı “Love Songs” üçlemesinin bir bölümünde yaptı.

Andre Braugher'ın TV’deki başarısına ek olarak, izleyiciler onu çeşitli uzun metraj film rollerinde de gördüler. “Spirit Untamed, Baytown Outlaws, Salt, Passengers, The Mist, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, Poseidon, Duets, A Better Way to Die ve Frequency” isimli filmlerle beyaz perdede de karşımıza çıktı. Braugher kamera önü oyunculuğunun yanı sıra tiyatroda da başarılar elde etti. New York Shakespeare Festivali'nde; Measure for Measure ve Twelfth Night isimli oyunlarda yer aldı. Ayrıca “As You Like It”te canlandırdığı Henry V karakteriyle de Obie Ödülü’nü kazandı. 

Menajeri, Andre Bruagher’ın kısa süren bir hastalık sonucu pazartesi günü hayatını kaybettiğini doğruladı. Andre Bruagher'ı 32 yıllık eşi Ami Brabson, oğulları; Michael, Isaiah ve John Wesley yalnız bırakmadı. Birlikte çalıştığı isimler ve arkadaşları da Bruagher’ın ölümünün ardından onu andıkları paylaşımlar yaptılar. “Brooklyn Nine-Nine” dizisinde beraber rol aldığı Marc Evan Jackson, “Kaptanım…” açıklamasıyla set fotoğrafı paylaştı. Dizi yönetmeni Ryan Case ise X hesabı üzerinden yayınladığı uzun flood’u, “Andre gibi insanlar olmasaydı muhtemelen uzun zaman önce bırakırdım. Dünya onsuz daha kötü.” sözleriyle bitirdi.


Yorumlar (0)