Anasayfa > Haberler > Bir Rezalet En Güzel Böyle Anlatılabilir: Succession

Bir Rezalet En Güzel Böyle Anlatılabilir: Succession

Dizi İnceleme 2 yıl önce Bir Rezalet En Güzel Böyle Anlatılabilir: Succession

İlk defa 2018 senesinde HBO Max platformu üzerinde yayın hayatına başlayan Succession dizisi, zaman geçtikçe yavaş fakat emin adımlarla hayran kitlesini büyük bir boyuta ulaştırmayı başarmıştı. Geçtiğimiz aylarda 3. sezonu çıkan dizinin tadına doyamadığımdan ve siz okurlarımıza bu diziyi anlatma gereği hissettiğimden dolayı, dizinin 3. sezonuna kadar olan bölümleri, olayları ve iyi yaptığı kısımları beraber konuşmak üzere klavye başına geçtim. İsterseniz gelin hikayeden sizlere spoilersız bir şekilde bahsederek incelememize başlayalım.

Succession dizisinin hikayesini ve fragmanlarını ilk gördüğüm zaman, dizinin adeta bizim buram buram aşk ve klişe kokan "Türk Şirket Dizileri" gibi olduğunu düşünmüştüm. Çünkü ortada yine bir şirket, yine zengin bir aile ve yine bolca entrika varmış gibi duruyordu. Evet, saydığım tüm bu oluşumların hepsi dizide mevcut. Fakat Succession'ı bizim şirket dizilerinden ayıran en önemli özelliği, tüm bu oluşumları harika, ciddi anlamda HARİKA bir şekilde işliyor olması. 

Succession dizisi inceleme...

Dizimiz, genç yaşlarda dişini tırnağına takarak sıfırdan Waystar isimli bir medya şirketi kuran ve bu şirketi bir imparatorluğa dönüştüren Logan Roy ve onun ailesi etrafında ilerliyor. Ailenin ve imparatorluğun başı olan Logan, devasa bir mirasa sahip. Kısacası Roy ailesi, milyon dolarları umursamadan harcayabilecek uber zengin bir aile. Ortada ise milyarlarca dolarlık bir para ve paha biçilemez bir şirket var. Logan Roy ise çok yaşlı ve bir gün öleceğini, tüm bu mal varlığını ise bir evladına miras bırakması gerektiğinin farkında. Bu durumdan Logan'ın 4 çocuğu da haberdar ve hepsi şirketin yeni başı olmak için içten içe savaş halinde. İşte tamda bu kargaşayı entrika, duygusallık ve tadında bir mizah ile işleyen Succession dizisi, bu konuyu rakiplerine kıyasla o kadar güzel işliyor ki, doğal olarak listelerde ki en üst sıraya hakkıyla yerleşebiliyor.


Dostlar, lafı fazla uzatmadan şunu rahatlıkla söylemek istiyorum; Ben bu diziyi çok ama çok beğendim. Tüm o aile entrikası, her karakterin kendince haklı olması, dizinin dünyasının tamamen "gri" olma durumu ve o devasa taht o kadar gerçekçi ve akıcı işlenmiş ki, insan izledikçe saygı duyuyor. Hele dizinin o harika müzikleri ve açılış sekansı... Sevgili okur, samimi olmak gerekirse; size bu diziyi saatler boyunca anlatabilirim. Fakat bunu yapmam sizleri bu dizinin harika zevkinden mahrum bırakmama sebep olur. Succession dizisi son zamanların en iyi işlerinden biri. Örneği veya rakibi zor bulunabilecek türden bir yapım. Eğer kaliteli ve bağımlısı olacağınız bir diziye başlamak istiyorsanız; Succession tam o kıvamda bir yapım. Şunu söyleyerek incelemeden ziyade bir övgü yazısı olan bu içeriğin sonuna gelmek istiyorum: İzleyin ve izletin, pişman olmayacaksınız...


Yorumlar (0)