Anasayfa > Haberler > Bir Devin Çöküşü: Succession 4. Sezon

Bir Devin Çöküşü: Succession 4. Sezon

Dizi İnceleme 1 yıl önce Bir Devin Çöküşü: Succession 4. Sezon

Bir dev, bir iş adamı, dünyanın en büyük şirketini sıfırdan kuran ve o şirketi her geçen gün daha da büyüyerek imparatorluk haline getiren bir imparator. Ama tüm bunların yanı sıra 4 çocuk sahibi bir baba; Logan Roy...

İlk defa 2018 senesinde HBO Max platformu üzerinde yayın hayatına başlayan Succession dizisi, zaman geçtikçe yavaş fakat emin adımlarla hayran kitlesini büyük bir boyuta ulaştırmayı başarmıştı.  Genç yaşlarda dişini tırnağına takarak sıfırdan Waystar isimli bir medya şirketi kuran ve bu şirketi bir imparatorluğa dönüştüren Logan Roy ve ailesini işleyen Succession dizisi, milyarlarca dolarlık bu şirketin başına geçmek için birbirleriyle yarışan insanları konu almakta; bu insanlar abi-kardeş ve baba-evlat olsa bile.

Başarısını çıktığı günden itibaren üstüne koya koya arttıran dizinin final sezonu geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başladı. Her hafta bir bölüm yayınlayarak ekranlara veda etmeye hazırlanan dizinin şu ana kadar toplam 3 bölümü yayınlandı. Açıkçası final sezonun ilk bölümünü izlediğimde biraz korkmuştum. Korkumun sebebi dizinin kötü bir finale sahip olmasından endişe duymamdı. 3. Sezon, Logan Roy'un tüm çocuklarına tam anlamıyla siktiri çekip sırf para uğruna kendi yolunda devam etmesiyle bitmişti. Gerçekten harika bir sezon finaliydi. Bu yüzden de izleyici olarak ben, 4. sezon hakkında yüksek beklentiler beslemeye başlamıştım. Kendi kendime, "Acaba dizinin başından beri birbirlerinin çukurunu kazan bu çocuklar şimdi ne yapacak?", "Şirketin başına kim geçecek?" ve "Ee, şimdi ne olacak?" gibi sorular sormuştum. Tüm bu sorularımı cevaplayacak olan 4. sezon başlayınca ise biraz hayal kırıklığına uğramıştım. Çünkü sezonun ilk bölümünde çocuklar hayatlarına devam etmek için yeni yatırımlar kovalamaya başlamış ve yine birilerinin -babalarının- işini zorlaştırmaya başlamışlardı. İşte tam olarakta bu beni endişelendirmişti. Çünkü geçmiş 3 sezon boyunca zaten bunu izlemiştik. Bu sefer de yine aynı olayı farklı kişilerle izliyorduk. Bende tam da buna dayanarak, "Kesin bu sezon bok gibi olacak" demiştim. Dostlar, yanılmışım. Çok yanılmışım.



Aslında yanılıp yanılmadığımı öğrenmek için henüz çok erken. Çünkü sezonun henüz sadece 3 bölümü yayınlanmış durumda. Ama bu 3 bölümle bile, bizi efsane bir hikayenin beklediğini rahatlıkla düşünebilirim. Final sezon olan 4. sezon hakkında net bir şekilde şunu tahmin edebiliyordum: Logan Roy ölecek. Bundan emindim. Çünkü yaşlandığı için emekli olmayı düşünen bir karakteri konu alan bir dizinin finalinde, bu karakterin öleceğini tahmin etmek pek zor değil. Tahmin ediyordum etmesine, ama böyle olmasını hiç beklemiyordum. Benim tahminime göre; babalarıyla savaşan çocukları izlediğimiz bir sezonun final bölümünde, çocukların babalarını kaybetmesiyle birlikte, önemli olan şeyin para değil, aile olduğunu bize anlatan bir final izleriz diye düşünmüştüm. Fakat dizi ben dahil çoğu izleyicisini henüz 3. bölümden inanılmaz bir ters köşeye düşürdü. Bunu da dizinin ana karakteri olan Logan Roy'u 3. bölümden öldürerek yaptı. Ve bu ölüm harika bir şekilde işlendi. Hayatları boyunca hem birbirleriyle hem de babalarıyla rekabet hâlinde olan çocukların, babalarının ölümü üzerine ne yapacaklarını bilememeleri, buna inanamamaları, her şeyin yanısıra; babalarını gerçekten sevdiklerini fark etmeleri çok hoştu. Özellikle 3. bölümden yer alan oyunculuklar tam anlamıyla efsaneydi. Senaryosu ve çekimleri gereği zaten gerçekçi bir yapıya sahip olan diziye, harika oyunculuklar da eklenince; izleyici olarak bir dizi değilde, adeta gerçek bir magazin programı izliyormuş gibi hissediyorsunuz. 

Şimdi gelelim asıl önemli kısıma; final sezonunun gidişatına. Logan Roy 3. bölümden öldünce, izleyici gelecek bölümlerde kendilerini nelerin beklediğini bilemez hâle geldi. Tüm sezon boyunca Logan ve çocuklarının savaşını izleyeceğimizi düşünen ben, Logan'ın ölümünden sonra adeta şok oldum. Hatta Logan'ın ölüm sahnesine ilk 20 dakika boyunca inanmayarak bir test olduğunu düşündüm. Ama öyle değilmiş. Efsane bir karakter olan Logan Roy gerçekten öldü. Bu da akıllara doğal olarak "İlerleyen bölümlerde ne olacak?", "Şirketin başına kim gelecek?", "Çocuklar yine birbirleriyle mi kavga edecek yoksa ortak bir düşmana karşı mı rekabet edecekler?" gibi sorular getiriyor. 

Dostlar, işin aslı; ne ben ne de diğer hiç bir izleyici, bunların cevabını ne bilebilir ne de tahmin edebilir bir haldeyiz. Tek yapabileceğimiz şey; keyifle ekran başına geçerek efsane bir dizinin efsanevi final sezonunu keyifle izlemek olacak gibi duruyor. Çünkü çok yüksek bir ihtimalle bizleri, adını dizi tarihine altın harflerle kazıyacak efsane bir dizinin olağanüstü finali bekliyor olacak.


Yorumlar (0)