Anasayfa > Haberler > Batman'in Yönetmeninden Şaşırtan Açıklama: "Neredeyse Bir Korku Filmi"

Batman'in Yönetmeninden Şaşırtan Açıklama: "Neredeyse Bir Korku Filmi"

Film 2 yıl önce Batman'in Yönetmeninden Şaşırtan Açıklama:

Çıkmasına oldukça az bir süre kalan yeni Batman filmi, çıkarılan fragmanlar ve yayınlanan posterler sayesinde pek çok hayranın beklediği bir film haline geldi. Yayınlanan görüntüler her ne kadar harika dursa da, izleyicilerin beklentiye girmesindeki asıl sebeplerden biri de, filmin yönetmeni Matt Reeves'in, bu Batman filminin diğerlerinden daha farklı olduğunu iddaa etmesiydi. Filmin yapım aşamasından beri basına düzenli olarak; filmin bir aksiyon filmi değil, bir dedektiflik filmi olduğuna ve Batman'in dedektiflik yönüne odaklanacağına dair açıklamalar yapan Reeves, beklentileri üzerine çekmişti. Çoğu hayranın beklediği bir bakış açısını gerçekleştireceğini iddaa eden Reeves, tüm bu açıklamalar yetmezmiş gibi, geçtiğimiz günlerde Movie Maker ile yaptığı röportajda da ilginç açıklamalarda bulundu.

Yaptığı röportaj esnasında filmin ana kötüsü olacak olan Riddler karakterine değinen Reeves, filmin atmosferinin neredeyse bir korku filmi gibi olduğunu söyledi. Hatta Riddler karakterin, Zodiac katili ile kıyaslayarak, karakterin işlediği cinayetlerin ve hazırladığı bilmecelerin ciddi ve karanlık tonlarından bahsetti. Bunların dışında ünlü yönetmen Matt Reeves şu sözleri kullandı; "Filmin öncülerinden biri olan Reddler'ın, neredeyse Zodiac katiline benzediğini söyleyebilirim. Gotham'da çok önemli isimleri öldürmesi ve toplumun sütunlarını teker teker yıkması ise bunun kanıtı."

The Batman çıkış tarihi...


Reeves, çılgın kötümüz Riddler hakkında yaptığı açıklamaların ardından, genç Batman'imize ve onun dedektiflik yönüne de değindi. Reeves şu sözleri kullandı; “Herşeyden önce, bu karanlık hikayenin merkezinde her zaman dedektif vardı, değil mi? İşte film bu yüzden bize Batman'den daha çok, dünyanın en büyük dedektifini anlatacak. Ve böylece, bu hikaye neredeyse bir korku filmi, bir gerilim filmi ve bir aksiyon filmi olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir dedektif hikayesi de olacak. Bu çok enteresan.”

Yaptığı açıklamalar be röportajlar ile dikkatleri üzerine çeken ve filmi karşı olan beklentileri arttıran Reeves'in, Batman filmi ile nasıl bir başarı yakalayacağı ancak film çıktığı zaman öğrenebilecek. Diğer Batman filmlerinde ki Batman'lerden çok daha farklı, çok daha tecrübesiz ve çok daha genç bir Batman'i konu alacak film, 4 Mart tarihinde izleyiciler ile buluşacak.


Yorumlar (0)