Anasayfa > Haberler > Az Önceden Şimdiye Geldim: How I Met Your Father İncelemesi

Az Önceden Şimdiye Geldim: How I Met Your Father İncelemesi

Dizi İnceleme 2 yıl önce Az Önceden Şimdiye Geldim: How I Met Your Father İncelemesi

En başarılı sitcom’lar hangileri diye sorulduğu zaman verilecek cevaplar çoktan bellirdir. Bunlar The Office, Friends, How I Met Your Mother (HIMYM) diye sıralanmaya başlar. Ancak genelde listenin en üstlerinde bu isimleri görürsünüz. Seyirciler bu sitcom’ları o kadar çok seviyorki tekrar tekrar izlemekten kendini alıkoyamıyorlar. Peki size office yerine moffice diye bir dizi çıkarsam ve bu eski ekiple alakası olmayan bir sitcom olsa yine de izler miydiniz? Bu soruyu soruyorum çünkü  HIMYM’da olan şey bu. How I Met Your FATHER…

Bu tip yapımları izlerken ister istemez kendime tuhaf sorular soruyorum. Bir insan yeni bir şey yapmak varken neden eskisini tahrip ederek tekrar bir şeyler sunmaya çalışır. Böyle yaparak önceki başarılı eserin de hatırasına saygısızlık yapılmış oluyor. Yine de incelemek adına How I Met Your FATHER isimli sitcom’un ilk bölümünü izledim. Bölümler yine Türkiye’de olmayan bir dijital yayın platformu olan Hulu’da yayınlanıyor. Ülkemizde olmayınca üyelikler dolar bazında ilerliyor ve karşımıza gayet makul ancak türk lirasına çevrilince büyük bir abonelik ücreti çıkıyor. Tabi üye olsanız bile güzel bir ingilizceniz yoksa pek kullanabileceğinizi söyleyemem çünkü türkçe altyazı da yok. Ancak merak etmeyin çok bir şey kaçırmıyorsunuz yani şimdilik öyle görünüyor.

İlk bölümden büyük yargılamalar yapmak doğru değil ancak karşımıza yeni bir içerik çıkarmayışları başlı başına büyük bir sorun. Çok uzun bir girişten sonra How I Met Your Father nasıl bir ilk bölüm yayınladı gelin hep beraber bakalım. Öncelikle olay yine New York’ta geçiyor ve Ted’e benzeyen kadın bir karakterle karşılaşıyoruz, Sofie. Aşık olmak isteyen ancak sürekli karşısına kötü adayların çıkması sonucu hayal kırıklığına uğrayan bir kadın. Tıpkı Ted gibi… 2050 yılında teknolojinin gelişmiş olduğu bir gelecekte çocuklarına uzaktan eğitim yöntemiyle babalarıyla nasıl tanıştığını anlatmaya başlıyor. Karakterlerin çok değişiklik gösterdiğini söylemek mümkün değil. HIMYM’da gördüğümüz karakterlerin aynılarını yeni versiyon olan HIMYF’da da görmek mümkün. Bu sefer ekibimiz bir kişi fazla ve ilk bölümden Barney dışında tüm karakterlerin birebir aynısını gördüm. Yine bir bar ve bir ev var. Spoiler vermek gibi olmasın ama ev o ev. Eve nasıl sahip olduklarına dair ufak bir replik ile olayı bağlayabilmişler. Ancak ilk başta bahsettiğim gibi yeni bir olay henüz görebilmiş değiliz. Peki devam edelim. Libidosu oldukça yüksek, uzun boylu ve bazı konularda çok zeki olmayan bir erkek oyuncumuz var. Onunla uzun bir ilişki kurmak isteyen ancak ilk dakikalardan itibaren birbirlerine uymadığını hisseden libidosu yüksek bir kadın oyuncumuz var. Aklınız How I Met Your Mother’a gitmiş olabilir ama ben hâla How I Met Your Father anlatıyorum. Benzer karakterler var ancak belki de ben ilk bölümden çok benzetiyorumdur. Tabi ki farklı karakterler de var ancak onlar hakkında henüz konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum.

How I Met Your Father inceleme görseli...


Sahneler aynı, karakterler aynı. Peki komedi de aynı mı? Bu konuda kararsızım. Sadece bir bölümle komedinin başarılı olup olmadığı yargısına varamam. Üstelik bölümler yine 24 dakikadan oluşuyorken. İnsanları güldürmenin zor olduğunu ve bunu 24 dakika zorluğuyla yapmaları gerektiğini bildiğim için kötü yorum yapmayacağım. Ancak ilk bölümde çok fazla keyif alamadım. Tabi ki bu, seriyi tamamiyle başarısız yapacaklar diye bir anlam taşımıyor. How I Met Your Mother’ın da ilk bölümleri üst düzey başarılı değildi. Ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; 2022 espri anlayışına hazır olun. Birçok güncel göndermeler ve sosyal medya öğelerine yönelik espriler barındıracak bir seri başlıyor.

İlk sezonun sonunda yine bir inceleme yapacağım ve bu sefer ilk bölüm heyecanı vs ayırt etmeden inceleyeceğim. Umarım güzel bir seri olur


Yorumlar (0)