Anasayfa > Haberler > Aynı Filmin Laciverti: Hızlı Ve Öfkeli 9

Aynı Filmin Laciverti: Hızlı Ve Öfkeli 9

Film İnceleme 3 yıl önce Aynı Filmin Laciverti: Hızlı Ve Öfkeli 9

İlk olarak 2001 senesinde çıkan ilk filmden günümüze kadar içine bir çok ünlü oyuncu ekleyerek devam eden film serisi Fast and Furious'un yeni filmi F9 dünya genelinde izleyiciler ile buluştu. Uzun bir sürenin ardından ülkemizde de sinemaların açılması ile birlikte biz Türk izleyicileri bu filmi sinemada izleme fırsatı bulduk. İlk başta araba yarışçıları, ardından polise yardım eden ekip, ardından da dünyayı kurtaran süper askerlere dönüşen ekibimizin yeni filmi Fast9, Türkiye dahil çoğu ülkede iyi bir gişe açılışı yaptı.

 

2001 senesinde Poul Walker ve Vin Diesel ikilisi ile seriye başlanan film serisi Fast and furious, son dönemlerin en çok konuşulan film serilerinden biri olmayı başardı. Ünlü seri, İlk film ile başlayan sokak yarışları konseptini her filmde genişleterek daha çılgın olaylar işlemeye çalışmıştı. Her ne kadar beğenmesem de Fast and Furious filmleri ile büyüyen biri olarak bende F9'u izledim ve siz okurlarımıza film hakkında ki tarafsız görüşlerimi aktarmak için klavye başına geçtim.

Fast 9

Sizleri hiç uğraştırmadan dürüstçe özet geçmek isterim; ben filmi beğenemedim. Filmi beğenmeyi çok istedim fakat nafile. Yaklaşık bir sene sonra sinemada izlediğim ilk film olmasına, filmi beynimi kapatıp izlemeye çalışmama ve mantık hatalarını ve konuyu görmezden gelmeme rağmen filmi hiç beğenemedim. Filmde bir iki adet güzel sahne vardı, fakat bu yinede filmin kötü olduğu gerçeğini değiştirmez bence. Bu cesur iddaalarımı kanıtlarla desteklemem gerektiğini biliyorum. Bu yüzden siz okurlarımıza filmde nelerin iyi nelerin ise kötü olduğunu açıklamak isterim. Fakat bu açıklamaya geçmeden önce, anlatıcağım konuların azıcıkta olsa spoiler içerdiğini eklemeliyim. Yinede bu spoilerlar çok tahmin edilebilir oldukları için, fazla büyük olmadıklarını düşünüyorum. 

 

Bildiğiniz üzere Fast & Furious serisi her filmde kendi çıtasını yükseltmeye çalışır. Fakat bu yükseltme ancak aksiyon kısmında olur. Hatta bence bu çıta yükseldikçe filmlerin kaliteside düşmüştür. Bir filmde ekip tankla savaşır, sonraki filmde uçakla, sondaki filmde denizaltıyla derken bu böyle sürüp gider. Fakat belli ki film ekibinden kimse, bu ekibin sıradan insanlar olduğu gerçeğini düşünmüyor. İşte bu noktada da hızlı ve öfkeli filmleri bence değerini kaybetmeye başlıyor. Hayal etsenize; filmin sonunda kesin bir şekilde yaşayacağını bildiğiniz karakterlerin "kötü adamlar" ile savaşmasını bizlere 5 filmdir yediriyorlar. Ne azı ne fazlası, aynen 5 filmdir konu bu. İşte tamda bu yüzden ben Hızlı ve Öfkeli filmlerine olan sevgimi 4. filmden sonra hızla kaybetmiştim. Fakat yinede bu filmerin aksiyon kısımları eğlenceli olduğu için seriyi izlemeye devam etmiştim. Her ne kadar mantık hataları ile dolu olsalarda filmleri izlerken eğleniyordum. Taki son çıkan F9'a kadar. Evet dostlar, filmi o kadar beğenmedim. Çünkü filmin ne konusunda, ne aksiyonunda, ne de müziklerinde hayır vardı. Herşeyi geçtim keşke diğer filmlerde olduğu gibi müzikleri iyi olsaydı, ama maalesef onlar bile kötü, durumu siz düşünün.

dominic toretto

Filmi uzunca gömdüğüme göre, neden gömdüğüm konusuna gelebiliriz. Bunun bir çok sebebi var. Fakat bu sebeplerin en başında geleni tabiki mantık hataları. Havada uçan kadını araba ile yakalanması, tonlarca ağırlığındaki yüklerin kağıtmış gibi kaldırılması, 50 adama karşı tek kişinin galip gelmesi ve sayamadığım daha niceleri. Hatta bir sahnede Dom ve Letty uçurumdan sarkan halata, arabanın tekerleğini takıyorlar ve tonlarca ağırlığa rağmen o ip halata tutunarak karşı tarafa atlıyorlar. Onca takladan ve yuvarlanmadan sonra ise tek bir çizik almadan birbirlerine sexy bir şekilde bakıyorlar. Hatta filmin bir kısmında Dom onlarca özel eğitimli, silahlı ve zırhlı ÖZEL askerler ile ÇIPLAK ELLERİ ile dövüşmek zorunda kalıyor. Ve tahmin edin ne oluyor? Evet doğru bildiniz, hepsini dövüyor. Hatta reis sinirini tam atamadığı için 2 metre kalınlığında ki beton sığınak tavanından sarkan zincirlere tutunuyor ve o sığınağı yıkıyor. Evet, bu anlattıklarım The Incredible Hulk filminde ki vahşi Hulk değil, bir sokak yarışçısı olan Dominic Toretto. Daha iyi anlamanız için son bir saçmalık daha anlatmak istiyorum; arabanın arkasına roket takarak uzaya çıkıyorlar. Ve astronot kıyafeti bulamadıkları için deniz altı kıyafeti giyerek yırtık yerleri koli bandı ile bantlıyorlar. Yetmiyor bu arabayla uyduya çarpıyorlar. Ve evet, herşeye rağmen sağ sağlim dünyaya dönüyorlar...

 

Filmin aksiyon sahneleride geçen mantık hatalarının hepsini siz okurlarımıza anlatmam ne yazık ki mümkün değil. Bunun için direkt filmi açıp izlemeniz yeterli. O yüzden  birazda filmin konusundan bahsetmek istiyorum. Yazımın başında da söylediğim gibi filmin konusu oldukça mütevazi aslında; ölümsüz ekibimiz kötü adamları dövüyor. Her filmde olduğu gibi tabiki bu filmde de filmin ana kötüsü ekibimize dahil oluyor. Bu konu sizlere kısa geldiyse biraz daha açıklayabilirim; 9 filmdir izlediğimiz Dom karakterinin meğersem bir kardeşi varmış. Ve 9 filmdir tek bahsi geçmeyen bu kardeş bir anda dünyayı yok etmek istemiş. Dünyayı yok etme sebebi ise, hayatı boyunca Dom'un gölgesinde kalmasıymış. İşte alın size muazzam bir kötü, değil mi? İşin ironisi bir yana, filmde ki bu kardeş muhabbeti çok sıkıcıydı. Önceki filmlerde olduğu gibi bu kötününda ekibe katılacağı besbelli ortadaydı. Dom ve diğerleri zaten ölümsüz oldukları için tahmin ettiğiniz üzere filmde kimse ölmüyor. Filmde sadece bir müddet birbirleri ile küs olan kardeşlerin anlamsız kavgasını izliyoruz. 

hızlı ve öfkeli

Sonunun apaçık ortada olduğu, hiç kimsenin ölmeyeceğini bildiğimiz, aksiyon sahnelerinin diğer filmlere kıyasla kötü durduğu anlamsız bir filmdi bence F9. Belki biraz zevk alırım diye filmi beynimi kapatarak izlemeye çalıştım. Tüm mantık hatalarını görmezden gelerek, sonu belli olan hikayeyi unutmaya çalıştım. Fakat dostlar, tüm bunlara rağmen bu filmi izlerken zevk almak yerine can sıkıntısı duydum. Bu sene izlediğim en kötü filmlerden biri olarak değerlendirdiğim F9 filmini sizlere tavsiye etmiyorum. Fakat  yinede boş vaktiniz varsa, patlamalardan ve kazalardan zevk alıyorzanız, sıfır beklenti ile izlediğiniz zaman belki beğenebileceğiniz bir film.

hızlı ve öfkeli 9


Yorumlar (0)