Anasayfa > Haberler > Avatar 3 Ne Aşamada?

Avatar 3 Ne Aşamada?

Film 3 ay önce Avatar 3 Ne Aşamada?

Sinema dünyasının dikkatini çeken Avatar serisinin üçüncü filmi Avatar 3, James Cameron'ın son yapım güncellemesiyle gündeme geldi. Pandora gezegeninde Na'vi halkı ile insanlar arasındaki savaşın devamını ele alan bu devam filmi, izleyicilere yeni bir macera vaat ediyor.

Başrollerde, serinin önceki filmlerinden tanıdık yüzler olan Sam Worthington ve Zoe Saldaña'nın yer alacağı belirtilirken, kadroda ayrıca Sigourney Weaver, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Kate Winslet, Cliff Curtis, Joel David Moore ve CCH Pounder gibi önemli isimler de bulunacak.

James Cameron, Avatar 3'ün görsel açıdan etkileyici bir deneyim sunmasında teknolojik ilerlemelerin kritik bir rol oynayacağını vurguladı. Filmde kullanılacak olan CGI ve diğer görsel teknolojilerin gelişmeleri, yeni bölgelerin keşfedilmesi ve yeni Na'vi kabilelerinin tanıtılmasıyla birlikte daha çarpıcı ve etkileyici görsellerin vaat edildiğini belirtiyor. Hızlı üretim süreci ise filmler arasında daha sıkı bir devamlılık sağlayacak ve Avatar: The Way of Water'ın başlattığı hikaye ivmesini koruyarak, hikayeye daha fazla zenginlik katacak.

Cameron verdiği röportajda Avatar 3 ile ilgili şunları söyledi: "Çoğunluğu tamamlanmış durumda. Şu anda üçüncü film için bazı ek sahneler çekiyoruz, bu sadece son %2 veya %3'ü dolduruyor ve bir de Haziran ayında çekilecek ek sahnelerimiz var, bu da başka bir yüzdeye denk geliyor. Dördüncü filmin yaklaşık çeyreği hazır durumda. Üçüncü filmde post prodüksiyon aşamasındayız ve şu anda görsel efektler üzerinde çalışıyoruz, ki bu büyük bir iş. Şu anda teknoloji, gerçekten ihtiyacımız olan noktaya ulaşmış durumda. Proje ilerlerken küçük iyileştirmeler yapıyoruz ama artık tamamlama noktasında sayılırız. Temel nokta şu, bunun için 7 yıl harcadık ve iki filmi birlikte çektik. Teknolojiyle ilgili değil, post prodüksiyon çalışanlarının zihinleri ve gözleriyle ilgili. Bu çok, çok yaratıcı bir süreç, adeta ayrı bir sanat. Binlerce kişi bu işin mükemmel olması için organize bir hâlde orkestra gibi çalışıyor şu anda."

Avatar 3'ün teknolojik ilerlemeler ve hızlı üretim süreci, sevilen serinin devamı olarak daha etkileyici ve duygusal bir film olma vaadini taşıyor. Sinema tutkunları, James Cameron'ın bu epik serinin bir sonraki bölümünü heyecanla beklerken, daha derin ve sürükleyici bir sinematik deneyim için büyük umutlar besliyor.


Yorumlar (0)