Anasayfa > Haberler > Arcane, En İyi Animasyon Ödülünü Aldı!

Arcane, En İyi Animasyon Ödülünü Aldı!

Dizi 2 yıl önce Arcane, En İyi Animasyon Ödülünü Aldı!

Netflix, Emmy Ödülleri’nde, Yaratıcı Sanatlar töreninde, “Arcane” dizisi ile En İyi Animasyon Programı ödülünü kazandı. Netflix yapımı, ütopik bir bölgede baskı gören bir yeraltı şehri olan Zaun'da geçen, efsanevi iki League of Legends şampiyonunun hikayesini ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesini konu edinen Arcane; Bob's Burgers, Rick and Morty, The Simpsons ve What If…?’in bulunduğu oldukça çekişmeli bir kategoride yer alıyordu. Geçtiğimiz yıllarda Netflix, aynı kategoride Big Mouth ve BoJack Horseman yapımlarıyla yer almıştı ancak ödüle layık görülen ilk yapımı Arcane oldu. 2021 yılında ise, Adult Swim'in animasyon dizisi “Genndy Tartakovsky'nin Primal'ı”; Big Mouth, Bob's Burgers, The Simpsons ve South Park'ı geride bırakarak En İyi Animasyon Programı ödülüne layık görülmüştü. Bu ödülü kazanan diğer yapımlar ise şu şekilde: Rick and Morty (2018 ve 2020), The Simpsons (2019), Bob's Burgers (2017).

Ödülü, Arcane'in yaratıcılarından Christian Linke aldı. Linke, “Teşekkür ederim. Video oyunlarından geldiğimiz için bu bizim için çok önemli. Dünyanın karakterlerimizi ve hikayelerimizi kucakladığını görmek inanılmazdı, bu yüzden başından beri bize inanan Netflix'e, IP üzerinde çalışan Riot Games'e, oyunumuza ve dizimize destek olan tüm herkese teşekkürler.” dedi.

Dizinin seslendirme kadrosunda Kevin Alejandro, Katie Leung, Jason Spisak, Toks Olagundoye, JB Blanc ve Harry Lloyd yer alıyor.


Yorumlar (0)