Anasayfa > Haberler > Ana De Armas'ın Hayranları, Filme Dava Açıyor!

Ana De Armas'ın Hayranları, Filme Dava Açıyor!

Ünlü 2 yıl önce Ana De Armas'ın Hayranları, Filme Dava Açıyor!

2019 yılında gösterime giren “Yesterday” filmi dünya çapında 154.6 milyon dolarlık bir hasılat elde etmişti. Bütçesi 40 milyon dolar civarında olan film için 154 milyon dolar gerçekten başarılı bir rakam. Ancak bu rakamın arkasında “clickbait” olarak adlandırdığımız bir olay mı yatıyor acaba?

Geçtiğimiz aylarda Conor Woulfe (38) ve Michael Rozsa (44) isimli iki Ana De Armas hayranı “Yesterday” filminin yapımcısı Universal şirketine dava açtı. Nedenleri ise gerçekten çok acayip. Filmi 3.99 dolara Amazon Prime üzerinden kiralayan ikili filmde Ana De Armas’nın olmadığını gördüler. “Bu yüzden dava mı açılır?” diyebilirsiniz ama durun daha bitmedi.

Filmin 12 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan ilk fragmanında 1.49-1.59 dakikaları arasında Ana De Armas gözüküyor ancak filmi izleyen Woulfe ve Rozsa, De Armas’nın filmde olmadığını söylüyorlar. Ayrıca filmin castında da De Armas’ın olduğunu belirtiyorlar. Açtıkları davada, Universal’ın Ana De Armas’ın filmde olmamasına rağmen fragmana koyarak aldatıcı bir pazarlama yöntemi uyguladıklarını söylüyorlar. Buna ek olarak da Universal’a; yanlış tanıtım, adaletsiz zenginleşme ve rekabet yasalarını çiğneme sebeplerinden dolayı da dava açıldı. Davada “Tüketicilere “Yesterday”in fragmanında Ana De Armas’ın bulunduğu bir film vadedildiği, ancak Ana De Armas’ın filmde hiçbir şekilde yer almadığından dolayı, tüketicilere satın alımları veya kiralamaları sonucu herhangi bir değer sağlanmamıştır.” yazıyor.

Ana De Armas, Yesterday filmi fragmanında...


Sahneyi bilmeyenler için, (BURADA SPOİLER VAR) Yesterday filminde Ana De Armas’nın bulunduğu sahnede filmin başrolü Himesh Patel’in canlandırdığı Jack Malik karakteri James Corden’ın talk show'unda Ana De Armas’a serenad yapıyor. Ancak Jack’in ilgisi film boyunca Lily James’in canlandırdığı Ellie’nin üzerinde. Kısa süreliğine de bu sahnede Jack’in ilgisi Ana De Armas’a kayıyor ancak ne yazık ki bu sahne filmde olmadığı için bu sahneyi izleyemedik. Filmin senaristi Richard Curtis açıklamasında “O sahneyi filmden çıkarmak gerçekten üzücüydü çünkü De Armas o sahnede muhteşemdi.” dedi. “Aslında, filmdeki en sevdiğimiz sahnelerden biriydi ancak filmin bütünlüğünü bozmamak için sahneyi filmden çıkarmak zorunda kaldık.” diye sözlerine devam etti.  Ayrıca, Curtis seyircilerin Malik’in ilgisinin Ellie’den kayması fikrini hiç sevmediğini de sözlerine ekledi.

Davada “Jack Malik karakterini canlandıran aktör Himesh Patel ve Ellie karakterini canlandıran oyuncu Lily James’in ünlerinin filmi sattırıp sattırmayacağından emin olmayan yapım ekibinin De Armas Hanım’ın ünü, güzelliği ve parıltısını kullanarak “Yesterday” filmini daha çok kişiye tanıttı.” diyor. Gerçekten de daha önce timsali olmayan bir dava. Ne olup biteceğini hep birlikte göreceğiz. Woulfe ve Rozsa’nın açtığı davanın 5 milyon dolarlık bir dava olduğunu da eklemeden geçmeyelim.


Yorumlar (0)