Anasayfa > Haberler > A Quiet Place Part II Pandemi Döneminde Rekor Kırdı!

A Quiet Place Part II Pandemi Döneminde Rekor Kırdı!

Film 3 yıl önce A Quiet Place Part II Pandemi Döneminde Rekor Kırdı!

Geçen seneler ile hayatımıza giren ve hemen hemen her alanda biz sinemaseverler de dahil olmak üzere pek çok insanı kısıtlayan pandemi dönemi başlamıştı. Günlük hayatımıza pek çok kısıtlamalar gelmesinin yanı sıra, tüm dünyada sinema ve tiyatro gibi alanlara da belirli sınırlar getirilmişti. Tüm bu sınırlamalar ve kısıtlamalardan ise sadece tüketiciler değil, üreticilerde etkilenmişti. Özellikle dünya çapında çoğu ülkede sinema salonlarının kapatılması ile birlikte çoğu ufak film üreticisi çıkardıkları filmlerden zarar etmiş ve iflas etmenin eşiğinden dönmüştü. Disney, Amazon ve Warner Bros. gibi bazı büyük firmalar ise bu krizi fırsata çevirmek için dijital platformlara yatırım yapmış ve filmlerini bu platformlar üzerinden izleyiciler ile buluşturmuştu.

Pandemi döneminde dev firmalar ne kadar kazançlarını dijital platformlar ile sürdürmeye devam etselerde çoğu sinema filmi bu durumdan zarar görmüş ve erteleme üstüne erteleme yemişti. Sürekli ertelenerek bekletilen bir diğer film ise John Krasinski'nin  yönetmenliğini üstlendiği A Quiet Place 2 filmiydi. 2018 senesinde izleyiciler ile buluşan ilk filmin beğenilmesi üzerine devam filminin geleceği duyurulan A Quiet Place 2 filmi senelerdir ertelenmişti. Fakat seneler süren bu bekleyiş sonunda durdu ve beklenen film geçtiğimiz günlerde Amerika başta olmak üzere çoğu ülkede gösterime girdi.

İlk filmin hem yönetmenliğini hemde eşi Emily Blunt İle birlikte başrolünü üstlenen John Krasinski, A Quiet Place filmi ile hem beğeni toplamış hemde bir yönetmen olarak kendini kanıtlamıştı. 17 milyon dolar ile çektiği filminin dünya çapında 340 milyon dolar gişe  yapması ile fazla kazanan ve kazandıran Krasinski, ilk film çıktıktan kısa bir süre sonra A Quiet Place 2 filmini duyurmuştu. Fakat devam filmi, yaşanan sorunlardan ötürü bir türlü vizyona girmemiş ve sürekli ertelenmişti. Virüsün azalması ve dünya çapında pek çok yerde sinema salonlarının açılması ile birlikte film sonunda vizyona girdi ve daha şimdiden rekorlar kırmaya başladı.

Sadece açılış haftasında dünya çapında yaklaşık 80 milyon dolar gişe yapan filmin, ilerleyen zamanlarda bu rakamı katlayarak artırması bekleniyor. Pandemi döneminde sinemalarda vizyona giren çoğu filmin inanılmaz az gişe yapmasının aksine A Quiet Place 2 filmi, beklenmedik bir performans göstererek herkesi şaşırttı. Açılış haftasında Amerika ve Kanada da yaklaşık 50 milyon dolar kazanan film, Endonezya da 1.500,000 Yeni Zelanda da 790,000 ve Ukrayna da 315,000 dolarlık kazanç elde etti. Tüm bunların yanı sıra devasa bir piyasa olan Çin'den de büyük bir kazanç elde eden filmin, oldukça kârlı bir iş olduğu aşikar.

İlk filmde olduğu gibi John Krasinski, Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds ve Noah Jupe'un kadrosunda yer aldığı A Quiet Place 2 filmi 4 Haziran tarihinde ülkemizde de sinemalara girecek. Pek çok eleştirmenin iyi yorumlar yaptığı film, izleyicilerin çoğu tarafından fazlaca beğenildi. Yakın bir tarihte ülkemizin sinema severleri ile de buluşacak olan filmin incelemesi için sitemizi takip edebilirsiniz.


Yorumlar (0)