Anasayfa > Haberler > 4 Mayıs Star Wars Günü Nedir?

4 Mayıs Star Wars Günü Nedir?

Film 3 yıl önce 4 Mayıs Star Wars Günü Nedir?

2011 senesinden bu yana, Star Wars hayranları tarafından her sene 4 Mayıs tarihinde kutlanılan Star Wars günü, önceki senelerde olduğu gibi bu senede büyük bir heyecan ile kutlandı. Ülkemizde 17 günlük genel kapanmanın yanı sıra, tüm dünyada ki insanlar yayılan virüsten ötürü evlerden dışarı çıkamamakta. Star Wars günü ise, bu sene 4 Mayıs tarihinde yine hayranlarının yardımına koşuyor.

1977 senesinde ki ilk çıkan Star Wars filminden bu yana, devasa seri hızını kesmeden ilerlemeye ve ünlenmeye başlamıştı. İnsanların giyotin ile idam edilmeye devam edildiği bir tarihte, yıldızlararası savaşları ve binlerce sene sonrasının teknolojisini konu alan Star Wars filmleri, zaman geçtikçe kendine inanılmaz büyük bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştı. Günümüzde ise, bir film serisi olmaktan çıkarak hayatımızın her yerine girmeyi başaran Star Wars markası, günümüzün olmazsa olmazlarından. Akla gelebilecek her alanda boy göstermeyi başlayan Star Wars markası, gerek video oyunları, gerek animasyon filmleri ve gerekte Legolar ile her yaştan insana hitap etmeyi başardı.




Artık ortalama bir insanın gününün normali olmayı başaran Star Wars markası ise, 2011 senesinden bu yana, her mayıs ayında Star Wars günü altında kutlanmakta. Hayranların senede bir kere düzenlediği ve filmlerle, oyunlarla ve çizgi romanlarla vakit geçirme bahaneleri olarak kullandığı Star Wars günü ise, en az marka kadar popülerleşti. Bu eğlenceli Star Wars gününde ise, dünyanın dört bir tarafından gelerek buluşan ve Star Wars sevgilerini çeşitli yollar ile birbirlerine aktaran hayranların payı ise oldukça büyük. 


Tüm bu unsurların yanı sıra, bu sene ki Star Wars gününü özel yapan bir diğer sebep ise, Disney'in yayınlayacağı yeni Star Wars dizisi. Cumhuriyetin çöküşünden sonra evrenin derinliklerinde dolaşmaya başlayan bir haydut klonunu konu alacak animasyon dizisi, heyecanla bekleniyordu. Bad Batch isimli dizi, 4 Mayıs Star Wars gününde, izleyiciler ve hayranlar ile buluşacak.

Bazı Star Wars hayranlarının Star Wars oyunlarına baştan başlamak, bazılarının Film serisini tekrar izlemek, bazılarının ise yeni Star Wars ürünleri almak için bahane olarak kullandığı Star Wars günü, bu sene karantina ile birlikte çok daha şiddetli bir şekilde kutlanmakta. Peki ya sizler bu eğlenceli günü nasıl kutlamayı planlıyorsunuz


Yorumlar (0)