Anasayfa > Haberler > 2023'ün En İyi Filmleri

2023'ün En İyi Filmleri

Listeler 5 ay önce 2023'ün En İyi Filmleri

Bu sene gerçekleşen yazarlar grevi nedeniyle pek çok film ve dizi ertelenmiş ya da süresiz olarak iptal edilmişti. Holywood'ta başlayan bu grev yavaşça tüm dünyaya yayılmış ve ses getirmeyi başarmıştı. Büyük çaplı filmlerin senaristlerine gerekli hakların ve ücretlerin eksik sağlanması sebebiyle senaristler tarafından başlatılan greve, oyuncular da destek olunca pek çok ünlü dizi ve film ertelenmek zorunda kalmış ve bu da 2023 yılında beklenenden daha az film çıkmasına sebep olmuştu.

Tüm bunlara rağmen bazı filmler izleyiciyle buluşmayı ve bu buluşma sonrasında sevilmeyi başarmıştı. Bu filmlerden bazıları ise Scorsese, Nolan ve Greta Gerwig gibi ünlü yönetmenlerin merakla beklenen filmleri olmuştu. Heyecanla beklenen bu filmlerin geneli bazı izleyicilerin beklentilerini karşılamasa da, büyük bir kısım tarafından sevilmiş ve beğenilmişti. İşte bu senenin en çok izlenen ve beğenilen filmleri...



Oppenheimer


Christopher Nolan'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Oppenheimer filmi, Manhattan Projesi'nin öncü ismi Robert Oppenheimer'in hayatına odaklanmakta. Nolan'ın her filmde yaptığı sinematik ustalığı, Robert Oppenheimer'in bilim dünyasındaki çalkantılı ve etkileyici hikayesini çarpıcı bir şekilde işleyerek izleyicinin beğenisine sunuyor.

Diğer Nolan filmlerinden farklı olarak bilim-kurgu yerine Dram ve Biyografi türünde olan Oppenheimer filmi, 2023 yılına damga vuran en iyi filmlerden biri olmayı başardı.

Barbie

Bu yılın en çok beklenen ve açık ara en çok konuşulan filmi olan Barbie, renkli ve eğlenceli dünyasıyla sadece çocuklara değil, aynı zamanda içindeki çocuğu kaybetmeyen herkese hitap etmeyi amaçlıyordu. Filmin yönetmeni Greta Gerwig'in başarısı ve ünlü oyuncular Margot Robbie ve Ryan Gosling'in filmin kadrosunda olması ise, Barbie filminin iyice ünlenmesine ve yetişkinler tarafından izlenmesine sebep olmuştu. Film eleştirmenler tarafından her ne kadar beğenilmese de, izleyici tarafından çok beğenilmiş ve bolca konuşulmuştu.

Killers of the Flower Moon

1920'lerdeki Osage Indian Kabilesi'ne yapılan cinayetleri gerçekçi bir bakış açısıyla ele alan filmi, ünlü yönetmen Martin Scorsese yönettiği için pek çok kişi bekliyordu. Scorsese'nin çalışmaktan oldukça zevk aldığı Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio ikilisinin de bu filmde olmasıyla birlikte filme olan heyecan artmış ve merakla beklenmeye başlanmıştı.

2023'ün Son aylarında çıkan film, uzun ama sürükleyici hikayesi, kaliteli oyunculukları ve son derece iyi sanat yönetimiyle ilgileri üzerine çekmiş ve senenin en beğenilen filmlerinden biri olmuştu. 



Spider-Man: Across the Spider-Verse

Geçtiğimiiz senelerde çıkan Spider-man: İnto the Spider-Verse filminin devamı niteliğinde olan film, ilk filmin oldukça beğenilmesi sebebiyle pek çok izleyici tarafından heyecanla bekleniyordu. En az ilk film kadar kaliteli olan ikinci film, izleyiciler tarafından çokça sevilmiş ve ilgi görmüştü.

İlk filmde olduğu gibi sıradışı animasyonları, kaliteli müzikleri ve son derece güzel hikayesiyle birlikte, çıktığı dönem tüm dikkatleri üstüne çeken film izleyicilerin neredeyse hepsi tarafından beğenilmiş ve kendini senenin en iyileri arasına sokmayı başarmıştı.

Anatomy of a Fall

Psikolojik gerilim türündeki film, karmaşık ilişkileri ve insan psikolojisini derinlemesine irdeleyerek seyirciye sürükleyici bir hikaye sunuyordu. Karakterler arasındaki çatışmaları ustalıkla işleyen film, seyirciyi düşündürmeye ve duygusal bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyordu. Bu amacını gerçekleştirmesiyle birlikte izleyiciler tarafından oldukça beğenilen film, 2023'ün en beğenilen filmlerinden biri olarak akıllarda yer etmeyi başarmıştı.

Past Lives

Geçmiş ve şimdiki zaman arasında gidip gelen Past Lives, sıradışı kurgusu ve iyi düşünülmüş bilim-kurgusuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Diğer filmlerden farklı atmosferi ve senaryosuyla birlikte iyi bir hikayeyi farklı bir şekilde anlatma işinin başarılı bir şekilde yapan film, bu sene izlenen ve hem izleyici hem de eleştirmenler tarafından beğenilen sayılı filmlerden biri olmayı başarmıştı.



Mission Impossible: Dead Reckoning Part One

Son zamanların en çok sevilen serilerinden biri olan Mission Impossible'ın devam filmi olan Dead Reckoning Part One, serinin diğer filmlerinde olduğu gibi izleyiciye üst düzey bir aksiyon sunmayı başarmıştı. Görsel efektlerin ve aksiyonun doruk noktasında izleyiciye ulaştığı film, serinin finali olması planlanan hikayenin ilk yarısını içermekte. Her ne kadar çıkış tarihi konusunda tartışmalara sebep olsa da, izleyiciler tarafından beğenilen ve devamı heyecanla beklenen film, bu senenin en iyilerinden biri olmayı başardı.

Godzilla Minus One

Geçmiş yıllarda çıkan Godzilla filminin devamı niteliğinde olan Minus One, hem Godzilla hikayesinin detaylandırmış, hem de Godzilla evreninin bilinmeyen taraflarını izleyiciye göstermişti. Film, ilk çıkan Godzilla filmine kıyasla sönük kalsa da, dev canavarların dövüşmesini izleyiciye sevdirmesinden ötürü beğenilmiş ve yüksek sayılarda izlenme elde ederek 2023 yılına damga vuran filmlerden biri olmuştu.

Talk to Me

Ünlü ve başarılı film firması A24'ün yeni filmi olan Talk to Me, klişe bir konuyu sıradışı ve beklenmedik bir şekilde işleyerek korku türünde başarılı bir film olmayı başarmıştı. Pek çok eleştiren tarafından yüksek notlar alan film, bu senenin sonlarında çıkmış ve izleyen çoğu kişi tarafından beğenilmişti. Klişeleşmiş korku filmlerinin dışına çıkarak doğaüstü konuları psikolojik gerilimle harmanlayarak izleyiciye aktaran film, izleyiciler tarafından 2023'ün enleri arasına girmeyi başardı.

Maestro

Amerikalı besteci Leonard Bernstein ile eşi Felicia Montealegre arasındaki ilişkiye odaklanan Maestro, başarılı oyuncu kadrosuyla birlikte bu senenin sonunda çıkmıştı. Biyografi ve dram türünde olan film, gerçek hayatta yaşanan bazı olayları güzel bir kurguyla harmanlayarak izleyiciye sunmuş ve beğeni toplamıştı. Bernstein'in hayatı ve ilişkileri oldukça iyi anlatıldığından ötürü film oldukça beğenilmiş ve 2023'ün sonunda çıkmasına rağmen senenin iyi filmleri arasında girmeyi başarmıştı.

 


Yorumlar (0)